Kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis olimpiskajās spēlēs Sočos izcīnīja desmito vietu, kas Latvijas sportistiem bija labākais rezultāts. Inārs Kivlenieks ierindojās 16. vietā, bet Kristaps Mauriņš šajā Olimpiādē ieņēma 21. vietu.

Mārtiņš Rubenis savas piektās olimpiskās spēles sāka ar 11. labāko rezultātu, ko saglabāja arī pēc otrā piegājiena. No līdera Feliksa Loha Mārtiņš atpalika par 1,186 sekundēm, kas nozīmēja, ka uz medaļām latvietis vairs īsti nepretendē, tomēr uzlabot savu vietu otrajā dienā neapšaubāmi bija iespējams. Svētdienas sacensību pirmajā braucienā Mārtiņš sasniedza desmito labāko rezultātu, par vienu pozīciju pakāpjoties arī kopvērtējumā. Ceturtais brauciens Rubenim padevās vislabāk, jo izdevās sasniegt piekto ātrāko laiku, kas gandrīz ļāva pakāpties vēl par vienu vietu, tomēr galu galā bija jāsamierinās ar desmitnieku.

Pēc mačiem Mārtiņš izteicās, ka šī varēja būt viņa pēdējā sezona. "Domāju, ka šī ir manas karjeras noslēdzošā sezona un šie ir manas karjeras noslēdzošie lielākie mači," ziņu aģentūrai LETA sacījaRubenis. "Esmu pateicīgs visiem, kas šos gadus bijuši kopā, turējuši īkšķus, jutuši līdzi, priecājušies par maniem rezultātiem un nav nokāruši galvas brīžos, kad tie nebija labākie."

"Sākumā gan vēl Sočos jānobrauc komandu sacensības. Individuālajās neviens brauciens neizdevās tā kā būtu gribējis. Bija dažādi iemesli - mēģināju visādi braukt trasi, tomēr kaut kas neizdevās. Tagad ir pāris dienu laika - skatīšos meiteņu un divnieku sacensības, kā arī analizēšu savējos, cenšoties atrast ideālās trajektorijas," izteicās kamaniņu brauciens.

 

Šobrīd 35 gadus vecais Rubenis 2006.gadā kļuva par pirmo sportistu kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, kurš izcīnījis godalgu Ziemas olimpiskajās spēlēs. Pirms astoņiem gadiem Turīnā viņš ieguva bronzas medaļu.

 

Foto:olimpiade.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: