Sestdien "Aldaris" LBL čempionātā otro šīs sezonas savstarpējo cīņu aizvadīs BK "Ventspils" un VEF basketbolisti. Laukuma saimnieku lomā mēģinās iejusties rīdzinieki, kas šoreiz par savu mājas spēļu vietu izvēlējušies Aizkraukli.

Šajā sezonā VEF LBL čempionātā aizvada viena apļa spēlēs, turklāt visas izbraukumā, vienīgi ar BK "Ventspils" tiekoties divas reizes. Komandu pirmā spēkošanās reize izvērsās par īstiem basketbola svētkiem – laba atmosfēra tribīnēs, cīņa līdz pēdējai sekundei laukumā. Veiksme gan tieši pēdējā sekundē pagrieza muguru ventspilniekiem – lai gan Lorenco Viljams tika līdz groza apakšai, metiens nebija precīzs un laukuma saimniekiem bija jāsamierinās ar zaudējumu 61:62.

Salīdzinot ar šo maču, komandu sastāvos notikušas visai būtiskas izmaiņas, bet sevišķi tas sakāms par VEF. Komandu pametis pieredzējušais Kenans Bajramovičs (pirmajā mačā 13 punkti, 8 atlēkušās bumbas). Tas gan nenozīmē, ka Ramūna Butauta padotie Aizkrauklē varēs izmantot mazāk leģionāru, nekā tas bija Ventspilī. Pirmajā mačā leģionāru limita dēļ malā palika Entuāns Robinsons, kurš tagad, protams, varēs piedalīties mačā. Tāpat gan jau pie teikšanas tiks pirms gadumijas iesauktie Ingus Jakovičs un Rihards Kuksiks.

Arī BK "Ventspils" treneru rīcībā šobrīd ir trīs leģionāri, no kuriem diviem pret VEF uzspēlēt vēl nav sanācis – uzbrucējs Džerajs Grants un aizsargs Kevins Fosters. Tāpat Ventspils mačā komandai palīdzēt nevarēja Mārtiņš Laksa, tā kā sastāvu papildinājumos iespējams līdzsvars – 3:3.

Šobrīd VEF komanda ir regulārās sezonās līdere, bet ventspilnieki ieņem otro vietu, taču, ja kurzemniekiem izdosies revanšēties, tabulā notiks pārbīdes. Tā kā komandām šajā sezonā ir dažādās spēļu skaits, kopvērtējuma tabulā komandas tiek izkārtotas, ņemot vērā uzvaru procentu. Šobrīd 100% rezultāts ir tikai VEF, bet BK "Ventspils" ir otrajā vietā ar 92,9% procentiem. Tikai viens zāģis vefiešiem procentu samazinās līdz 85, kas šobrīd ir otrās vietas vērtē.

Mača sākums pulksten 17.00, bet to tiešraidē būs iespējams noskatīties portāla delfiem.lv.

Jāatgādina, ka pēc attiecību skaidrošanas Aizkrauklē, komandām nāksies paceļot pa Daugavu uz leju, lai Jēkabpilī piedalītos LBL Zvaigžņu spēlē.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: