Virslīgas Ziemas kausa izcīņas trešajā mačā 1:1 ar Spartaku cīnijās FK Ventspils futbolisti, kas visu otro puslaiku nospēlēja mazākumā. Mača izskaņa smagu kritienu piedzīvoja pussargs Oļegs Žatkins, iespējams arī iedzīvojoties nopietnā savainojumā.

Ventspilniekiem šim mačam nebija pieteikti pussargi Jurijs Žigajevs un Vitālijs Rečickis, turklāt sastāvā nebija arī neviena pārbaudāmā spēlētāja. Jau mača devītajā minūtē soda sitienu no asa leņķa perfekti izpildīja Visvaldis Ignatāns, raidot bumbu vārtu tuvajā stūrī un atklājot rezultātu. Piecas minūtes vēlāk pēc Antona Kurakina tālas piespēles soda laukumā bumbu saņēma Ahmeds Abdulataofiks, taču izmantot šo iespēju nigērietis nespēja. Lielāko daļu pirmā puslaika laukumā gan risinājās līdzīgas cīņā, un no spēles izveidot bīstamus momentus komandām nesanāca, bet 35. minūtē spēlē notika būtisks pavērsiens.

FK Ventspils aizsardzība nogulēja sāncenšu pretuzbrukumu, kas beidzās ar Igora Kozlova nonākšu pret Maksimu Uvarenko un ventspilnieku vārtsarga pārkāpumu. 11 metru sitiens gan vēl nebija jānozīmē, taču Uvarenko darbībās tika kvalificētas kā pēdējās cerības pārkāpums un Andris Treimanis parādīja viņam sarkano kartīti. Vēl pēc brīža Kozlovs, izpildot soda sitienu no metriem 16, bija precīzs, raidot bumbu vārtu augšējā stūrī – 1:1.

Puslaika izskaņā Kasparam Dubram ar galvu izdevās nogādāt bumbu Vadimam Jančukam, taču pēc viņa sitiena cīņā ar aizsargu bumba lidoja pāri vārtiem. Toties otrā puslaika sākumā FK Ventspils tika pie teicamas iespējas izvirzīties vadībā - soda laukumā krita Roberts Freidgeims un Treimanis saskatīja noteikumu pārkāpumu, nozīmējot 11 metru soda sitienu. Abdulataofiks mēģināja bumbu raidīt vārtu apakšējā stūrī, taču Pāvels Davidovs aizstiepās līdz tai...

Neskatoties uz to, ka ventspilnieki spēlēja mazākumā, cīņa joprojām bija līdzīga, turklāt laiku pa laikam tieši Jurģis Pučinsks mudināja savus padotos presingot sāncenšu laukuma pusē. Pāris labas iespējas uzsist pa vārtiem bija Oļegam Žatkinamn, un tieši viņš mača pēdējā minūtē bija uzbrukumā smailē un piedzīvoja smagu kritienu. Žatkins izrāvās vienatnē pret Davidovu, kurš pussargu (Ziemas kausā viņam gan regulāri sanāk spēlēt uzbrukumā) apturēja ļoti asā veidā. Vārtsargam noraidījums, bet Ventspils futbolists vairākas minūtes pavadīja zālāja, taču laukumu varēja pamest paša spēkiem.

Situācija bija ļoti līdzīgi tai, kādā savus vārtus pirmā puslaika beigās guva Spartaks, tomēr tikko laukumā nākušais Niks Rubezis tika galā ar Ignatāna sitienu, nosargājot neizšķirtu.

FK Ventspils futbolisti trīs mačos pa reizei uzvarējuši, zaudējuši un spēlējuši neizšķirti, un savā grupā ieņem trešo vietu. Otro ar sešiem punktiem divos mačos ir Skonto spēlētāji, bet jūrmalnieki ir grupas līderi – trīs mačos septiņi punkti. Abās spēlēs zaudējumus piedzīvojušas BFC Daugavpils un Metta/LU komandas.

Grupu turnīra pēdējo spēli ventspilnieki aizvadīs 11. februāri, pulksten 13.30 tiekoties ar virslīgas debitantiem Daugavpils futbolistiem.

"Ventspils" – "Spartaks" 1:1 (1:1)
Vārti: Ignatāns 9' – Kozlovs 34'
"Ventspils" pamatsastāvs: Uvarenko, Dubra, Kurakins, Timofejevs, Freidgeims, Žatkins, Pauļus, Ignatāns, Tarknišvili, Jančuks, Abdultaofiks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: