Pirmo reizi Ventspils čempionāta hokejā mačs tika izspēlēts brīvdabas laukumā, un tajā, spēlējot Piltenē, pie pārliecinoša panākuma tika VNHK hokejisti. Izspēlētas arī divas citas spēles.

VNHK un Rodeo mačs Piltenē notika ledus laukuma atklāšanas pasākumā, tā kā novadniekiem bija papildus motivācija – dāvāt piltenniekiem svētkos uzvaru. Tas arī izdevās, turklāt pat ļoti pārliecinoši. Uzreiz jāsaka, ka Rodeo hokejisti nespēlēja labākajā sastāvā, un, iespējams, tieši tādēļ spēku mača izšķirošajiem notikumiem nepietika. Pirmo periodu VNHK spēlētāji uzvarēja 2:0 (vārti Garderam un Matovičam), bet otrajā ar 3:1 pārāki bija motokrosisti (Vaitkuss, 2 O. Valters; Garders). Izšķirošajā trešdaļā trīsarpus minūtēs mājinieki bija ieguvuši jau trīs vārtu pārsvaru (Kuģenieks, Ziemelis, Pētersons) un no šāda trieciena attapties Rodeo hokejistiem nesanāca. Mača izskaņā vēl hettriku nokārtoja Romāns Garders un VNHK svinēja uzvaru 7:3.

 

Pie trešā panākuma tikuši Kurekss spēlētāji, kas spraigā spēlē pieveica Brocēnu komandu, gandrīz to arī panākot turnīra tabulā. Pēc diviem periodiem uz tablo joprojām dega divas nulles, bet trešajā komandas ar vārtu guvumiem neskopojās. Tiesa,dāsnāki bija Kurekss hokejisti, kas četras minūtes līdz mača beigām ar Mārtiņa Feifera, Gustava Celma un Renāra Namiķa metieniem bija panākuši 3:0. Pēdējā minūtē goda vārtus bročiem guva Dins Maslovskis, bet glābt šo maču laika vairs nebija – 3:1.

 

Kārtējo iespaidīgo neveiksmi piedzīvojuši Kuldīgas hokejisti, kuriem gan izdevās iedabūt ripu turnīra līderu Dundagas spēlētāju vārtos (Kalniņš), taču intrigu sarūpēt tas neļāva. Līderi svinēja uzvaru 8:1. Trīs vārti Edgaram Gricinskim, divi (pirmie un pēdējie) Krišam Alam, pa reizei izcēlās Gaitis Elsts, Andris Meiers un Jānis Ieviņš (arī divas piespēles), bet piecas rezultatīvas piespēles Andrim Kronbergam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: