13. uzvaru "Aldaris" LBL čempionātā izcīnījuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā ar 94:64 sagrāva "Barons kvartāls" komandu. Pieci ventspilnieki punktu ailītē ierakstīja divciparu skaitli, bet rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Jānis Timma.

Ventspils treneri atpūsties šajā mačā ļāva komandas kapteinim Akselim Vairogam, bet laukumā tā arī neizgāja Lorenco Viljams, kurš gan pieteikts spēlei bija. Savukārt "baroniem" pat mačam pieteikts nebija centrs Jēkabs Rozītis, laukumā tā arī nedevās komandas kapteinis Salvis Mētra, bet pieredzējušais Ilmārs Bergmanis pirmajā puslaikā iedzīvojās kājas savainojumā, pēc kura spēlē vairs neatgriezās. Komandu pirmajā spēlē Mārupē bija nepieciešami divi papildlaiki, tāpēc līdzjutēji cerēja uz ko intriģējošu arī tagad, taču BK "Ventspils" basketbolisti neļāva šādām cerībām piepildīties.

Jau pirmajās desmit minūtēs ventspilnieki iekrāja 14 punktu pārsvaru (28:14), bet otrajā ceturdaļā iedzina sāncenšus vēl dziļāk zemē. Šoreiz "baroniem" tika ļauts gūt vien 12, bet mājinieki, jau visai plaši variējot ar sastāvu, atbildēja ar 31 punktu, puslaiku noslēdzot savā labā 59:26. Arī mača otrajā pusē BK "Ventspils" treneri ļāva izspēlēties tālākiem rezervistiem, kas viesiem ļāva vismaz neatlaist sāncenšus vēl tālāk. Tomēr galu galā ventspilnieku uzvaru var pieskaitīt sagrāvēm – 94:64.

Pieci ventspilnieki punktu ailītē ierakstīja divciparu skaitli, bet rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Jānis Timma. 16 punkti un astoņas bumbas pie groziem Ronaldam Zaķim, Džerajs Grants izcēlās ar "double-double" 14+11, tik pat punktu arī Mārtiņam Laksa, bet Māris Gulbis savam bijušajam klubam sameta 12.

Nākamo spēli savā laukumā ventspilnieki aizvadīs jau 5. februārī, kad BBL mačā uzņems Igaunijas Parnu, bet LBL nākamā cīņa risināsies Aizkrauklē, kur BK "Ventspils" gaidīs Rīgas "VEF".

Ventspils - Barons 94:64 (28:14, 31:12, 12:20, 23:18).
Ventspils: Timma 17, Zaķis 16 (8 atl.b.), Laksa 14, Grants 14 (11 atl.b.), Gulbis 12 (5 rez.piesp.), Gražulis 7, Lejasmeiers 6, Leimanis 3, Štelmahers 3, Butjankovs 2, Valters.

bkventspils.lv 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: