FK Ventspils futbolisti Virslīgas Ziemas kausa otrajā mačā ar 0:1 piekāpās Skonto komandai, kas vienīgos vārtus guva pēc tam, kad ventspilnieku sastāvā laukumā bija nācis liels skaits jauno futbolistu.

Skonto pret FK Ventspils – tas tiešām ir duelis, kuram bez mazākās kautrēšanās var likt klāt birku Klasika. Tas bija jūtams arī Ziemas kausa spēlē, lai arī tas ir tikai un vienīgi pārbaudes turnīrs. Vismaz līdz brīdim, kad ar pamatspēkiem spēlēja abas komandas.

Jau mača pirmajā uzbrukumā Skonto tika pie bīstama soda sitiena, kuru gan labi izpildīt neizdevās. Rīdzinieki bija aktīvāki arī pēc tam, taču pamazām FK Ventspils spēles gaitu izlīdzināja un arī sāka veidot momentus. Darba visu pirmo puslaiku netrūka nedz Maksimam Uvarenko ventspilnieki vārtos, bet Andrejam Pavlovam rīdzinieku, taču meklēt bumbu savos vārtos nenācās nedz vienam, nedz otram.

Bija skaidrs, ka otrajā puslaikā mača gaitu varētu izmainīt spēlētāju maiņas, kādu pārbaudes turnīros parasti netrūkst. Tā arī notika, turklāt FK Ventspils vispirms bija jāveic piespiedu maiņa, jo 56. minūtē savainojuma dēļ spēli turpināt nevarēja lietuvietis Roberts Freidgeims. Drīz vien nāca arī masveida maiņa, pēc kuras ventspilnieki spēlēja ar pavisam citādāku vienpadsmitnieku, kurā pārsvarā bija dublieri (no pamata Tarhnišvili, Abdulataofiks, Jančuks).

Skonto treneri ar maiņām nesteidzās un drīz vien arī izmantoja savu pārākumu pieredzē. Ar tālsitienu FK Ventspils dublieru vārtsargs Valentīns Raļkevičs galā tika, taču pie atvairītās bumbas pirmais bija Artūrs Karašausks... Atlikušajā laikā pa kādam momentam bija arī ventspilniekiem un arī rīdzinieki veica pa kādai maiņai, taču rezultāts vairs nemainījās – Skonto savā pirmajā spēlē Ziemas kausa svinēja uzvaru 1:0, bet FK Ventspils panākumam pirmajā mačā pievienoja zaudējumu.

Nākamais mačs Jurģa Pučinska padotajiem paredzēts 4. februārī, kad pretī stāsies Spartaks.

Ventspils – Skonto 0:1 (0:0)

Vārti: Karašausks 71'

Ventspils (sākumsastāvs) Uvarenko (K), Dubra, Kurakins, Timofejevs, Freidgeims, Žigajevs, Žatkins, Pauļus, Ignatāns, Rečickis, Pārbaudāmais Nr.1 (rezervē) Raļkevičs, Bezuščonoks, Tarhnišvili, Vērdiņš, Jančuks, Abdulataofiks, Ļitvinskis, Koļesovs, Lukoševičs, Dubrovskis, Mordatenko, Pārbaudāmais Nr.2

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: