Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā startējis otrais posms, kurā abi ar Ventspili saistītie klubi cīnīsies spēcīgāko komandu grupā, bet pirmā savstarpējā spēlē notiks jau šodien pulksten 19.

Ventspils Augstskolas komanda pirmajā posmā uzvarēja 15 no 16 mačiem, lai gan ne vienmēr bija iespējams spēlēt ar spēcīgāko virknējumu. Astoņās spēlēs VeA palīdzēja centrs Iļja Gromovs, kurš šajā sezonā mēģina spēkus BK Ventspils rindās. Slaidas basketbolists LBL2 turnīrā vidēji mačā atzīmējies ar double-double, gūstot 17,1 punktu un izcīnot 13,5 atlēkušās bumbas. Tiesa, studentu centrs šonedēļ pārcēlies uz Jūrmalas komandu, kurai izīrēts līdz sezonas beigām un VeA palīdzēt vairs nevarēs.

 

Ar daudzveidīgu sniegumu izcēlies Rihards Lomažs, vidēji mačā (11 spēles) gūstot 16,8 punktus, izcīnot 6,2 atlēkušās bumbas un atdodot 3,1 piespēles. Ar vismaz desmit punktiem vidēji mačā izcēlušies vēl četri spēlētāji – Edgars Štelmahers (14,9 punkti, 7 spēlēs), Roberts Pāže (14,2 un 16), Toms Leimanis (14 un 7), Artis Blumbergs (10 un 15). Tuvu double-double ir centrs Klāvs Čavars, kurš vidēji mačā (5) gūst 9,4 punktus un izcīna 9 atlēkušās bumbas.

 

LBL2 pirmajā posmā VeA treneri izmantojuši 17 spēlētājus, turklāt gandrīz katram no viņiem izdevies sarūpēt kādu taustāmu pienesumu, kas komandas sniegumu padara mazāk prognozējamu. Protams, galvassāpes sāncenšiem rada arī pats fakts, ka pirms spēles nav iespējams ar lielu pārliecību prognozēt, kādā sastāvā ventspilnieki spēlēs un kam gatavoties. Studenti līdz šim izcēlušies ar labāko uzbrukumu spēcīgāko komandu grupā, gūstot 83,3 punktus un atļaujoties iztikt ar tikai ceturto labāko aizsardzību (73,6). Vienīgo zaudējumu ventspilniekiem sagādāja Jēkābpils otrā komanda, pēdējā ceturtdaļā nokārtojot panākumu 82:75. Taču ventspilnieki otro posmu jau sākuši ar zaudējumu, viesos Ogres komandai piekāpjoties 65:69.

 

Lai gan BTS komanda savas mājas spēles aizvada Rīgā, tajā pārsvarā ir Ventspils basketbolisti, tā kā šo komandu pavisam droši varam dēvēt par savējo. Netrūkst tajā arī bijuši VeA spēlētāju – Pēteris Rudzājs, Klāvs Šilbergs, Elvis Čoders, Kārlis Lasmanis, Dāvis Delvers, Mārtiņš Auns, Andris Otto. LBL 2. divīzijas debitanti izcīnīja 14 uzvaras, abus zaudējumus piedzīvojot pret Pārdaugava/LU. Labākais punktu guvējs un piespēlētājs ir Auns (14,6 un 3,7), bet divciparu skaitli vēl sametuši Lasmanis (13,9), Delvers (13,8), Zemels (13,4), Šilbergs (11,8+7,7 atlēkušās bumbas) un Rudzājs (10,4).

 

BTS basketbolisti pirmajā posmā bija mazāk rezultatīvi par studentiem, metot 80,4 punktus, un arī sāncenšiem ļāva iemest vairāk – 75,6 punkti. BTS krāsas šajā turnīrā jau aizstāvējuši 15 spēlētāji, tā kā arī šajā komandā ir visai ievērojama rotācija.

 

Var droši apgalvot, ka 29. janvāra mačs solās būt intriģējošs – sporta skolas Spars esošie audzēkņi un pašreizējie studenti pret saviem priekšgājējiem. To atzīst arī abu komandu treneri. «Ventspils „derbijs”? Protams, tā būs intriga, ko visi gaida ar nepacietību. BTS komandā ir Ventspils sporta skolas absolventi, kuriem ir sava motivācija. Ap mūsu pirmo spēli 29.janvārī jau sacelta milzīga ažiotāža. Būs ļoti interesanti,» portālā basket.lv apgalvo VeA galvenais treneris Andris Gūtmanis. «Mūsu cīņas ar Ventspils Augstskolu būs īsta odziņa. Tā kā mūsu spēlētāju lielākā daļa strādā Rīgā, savas mājas spēles parasti aizvadām galvaspilsētā, bet ar studentiem spēlēsim Ventspilī,» piebilst BTS treneris Reinis Gubāts.

Foto: Vēl pagājušajā sezonās Kārlis Lasmanis (14) un Rihards Lomažs spēlēja vienā komandā, bet šosezon par augstām vietām LBL 2 cīnās jau dažādos sastāvos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: