Pirmo uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas ''Last 16'' turnīrā izcīnīja BK ''Ventspils'', kas savā laukumā ar rezultātu 69:59 pārspēja pašreizējos Francijas čempionāta vicelīderus ''JDA Dijon''.

Abas komandas ''Last 16'' turnīra pirmo kārtu sāka ar zaudējumiem. Ventspilnieki viesos ar 61:72 piekāpās Turcijas čempionāta klubam ''Royal Hali Gaziantep'', bet ''JDA Dijon'', kas patlaban Francijas ''Pro A'' līgā atrodas otrajā vietā, savā laukumā saspringtā galotnē zaudēja Ļubercu ''Triumph'' (66:68). Ventspilī Dižonas klubs ieradās ar otro labāko aizsardzību turnīrā (vidēji ielaisti 66,3 punkti) un pieciem ASV dzimušiem leģionāriem. Roberta Štelmahera komandai šīvakara spēlē nepalīdzēja uzbrucēji Butjankovs un Laksa.

Maču sekmīgāk uzsāka mūsējie, veiksmīgi izmantojot viesu pasivitāti un koncentrēšanās kļūdas aizsardzībā - pēc nepilnām četrām minūtēm 11:3, un pretinieki spiesti sasaukt minūtes apspriedi. Laukumā iesaistoties rezervistiem (labu enerģiju deva gan leģionārs Grants, gan uzbrucējs Gulbis), mājinieki turpināja teicami darboties uzbrukumā un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 100% precizitāti divpunktu metienos (10/10) un 12 punktu handikapu - 27:15.

Otrajā ceturksnī spēle līdzsvarojās, taču notikumus laukumā joprojām diktēja mājinieki, kuri, neskatoties uz loģisko precizitātes kritumu pēc tik labā sākuma un vairākām kļūdām aizsardzībā (pretinieku 2+1 gājieni un otro iespēju punkti), stabili turēja viesus septiņu līdz divpadsmit punktu attālumā. Ejot lielajā pārtraukumā, rezultāts uz tablo 43:34 par labu ''Ventspilij''.

Trešais ceturksnis ventspilniekiem iesākās nelāgi - divas kļūdas pēc kārtas un šķietami apstājies uzbrukums, taču īstajā brīdī no ložmetēja atkal izšāva pieredzējušais Valters - divi precīzi trejači īsā laikā, un uz tablo jau komfortablāks plus 15 (53:38). Līdz ceturtdaļas izskaņai Francijas klubs centās uzsākt pakaļdzīšanos, taču mūsējo aizsardzība bija līmenī, bet metienus no brīvām pozīcijām ''Dijon'' vīri īsti nespēja. Pirms pēdējām desmit minūtēm 59:47, vadībā ''Ventspils''.

Izšķirošajā ceturksnī Dižonas vīri ventspilniekus sedza pa visu laukumu, turklāt darīja to agresīvi. Pretinieku presings un zonas aizsardzība nedaudz apslāpēja mūsējo uzbrukumu, taču otrā laukuma galā pretinieki izjuta Ventspils īpatnējo grozu šarmu un turpināja mest neprecīzi arī no brīvām pozīcijām. Spēles izšķirošajos brīžos ventspilnieki darbojās ar kļūdām, taču pietiekami disciplinēti, lai noturētu visa mača garumā sargāto handikapu un beigu beigās izcīnītu pelnītu uzvaru ar 69:59.

''JDA Dijon'' visas spēles garumā tā arī netrada laimi metienos no distances (2/17, 11,8%), kā arī aizmeta garām astoņus soda metienus. Latvijas vicečempioni daudz veiksmīgāk kustināja bumbu (16 rezultatīvas piespēles pret pretinieku piecām) un uzvarēja cīņā pie groziem (32 pret 25).

''Ventspils'' rindās par rezultatīvāko vīru laukumā kļuva pieredzējušais aizsargs Sandis Valters, kuram 21 punkts (2p. - 1/1, 3p. - 6/10, 1p. - 1/1). Valteram labi palīdzēja arī Lorenzo Viljamss, kuram 14 punkti, piecas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles, bet Ronalda Zaķa kontā 13 ači, piecas atlēkušās bumbas un spēles labākais +/- rādītājs (+16).

Nākamo spēli FIBA Izaicinājuma kausā ''Ventspils'' aizvadīs tieši pēc nedēļas, kad savā laukumā sacentīsies ar Ļubercu ''Triumph'', kas šodien savā laukumā piekāpās turku "Royal Hali" 74:78.

Apskati foto!

''Ventspils'' - ''Dijon'' 69:59 (27:15, 16:19, 16:13, 10:12).
Ventspils: Valters 21, Viljamss 14, Zaķis 13, Vairogs 7 (8 atl.b.), Grants 6, Gulbis 4, Timma 4, Lejasmeiers.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: