13. maču "Aldaris" LBL čempionātā sestdien aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, savā laukumā uzņemot līgas debitantus BK "Saldus" spēlētājus. Komandām tā būs otrā tikšanās reize šajā sezonā, bet mača sākums pulksten 17.

Likteņa ironija – BK "Ventspils" basketbolisti Saldū spēlējuši ne tikai šajā, bet arī dažās iepriekšējās sezonās, tomēr viesos no šīs Kurzemes pilsētas savā laukumā uzņems pirmo reizi. Lieta tāda, ka vairākas reizes Saldū ventspilnieki viesojās pie Rīgas "VEF", bet tikai šajā sezonā aizbrauca ciemos pie tiešām šīs pilsētas komandas. Pirmā tikšanās ar BK "Saldus" beidzās ar iespaidīgu ventspilnieku panākumu 74:43. Jānis Timma šajā mačā bija tuvu "triple-double", gūstot 15 punktus, izcīnot 11 atlēkušās bumbas un atdodot sešas rezultatīvas piespēles. Savukārt rezultatīvākais saldenieks bija Juris Patmalnieks – 12.

Decembrī LBL debitanti tika pie ļoti nopietna papildinājuma, nolīgstot 200 cm garo lietuviešu uzbrucēju Raimondu Dani. Kopš šis spēlētājs ir komandā, saldenieki izcīnījuši uzvaras trijos no sešiem mačiem, kopējo panākumu skaitu palielinot līdz astoņiem un reāli pretendējot uz vietu izslēgšanas mačos. No sestās vietas Madara Rogas padotos šķir tikai viens panākums. To, ka BK "Saldus" ir pa spēkam arī iekļūt labāko sešniekā, pierāda pēdējo maču rezultāti, jo apspēlēt izdevies arī pagājušās sezonas "bronzas" komandu BK "Valmiera".

Denis šobrīd ir komandas labākais punktu guvējs un cīnītājs par atlēkušajām bumbām - 19,2 punkti un 8,2 bumbas. Jāpiemin arī viņa tautieti Mindaugu Staši, kurš ir labākais piespēļu dalītājs (3,9 vidēji mačā), bet arī var būt labs palīgs punktu gūšanā un, neskatoties uz basketbolam ne to lielāko augumu (180cm), arī cīņā par atlēkušajām bumbām. Piemēram, mačā ar "Liepāja/Triobet" viņš izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Stašis vidēji mačā gūst 10,3 punktus, bet vēl divciparu skaitli šajā statistikas ailītē ieraksta 22 gadus vecais Nauris Mizis (11), savukārt iepriekšējo divu sezonu LU studentam Sandrim Vītolam līdz tam pietrūkst pavisam maz (9,9).

BK "Ventspils" janvārī šī būs pēdējā spēle LBL čempionāta, toties jau nākamajā nedēļā komanda atsāks dalību FIBA Izaicinājuma kausā un dosies ciemos pie turku "Royal Hali". Tā kā spēle ar Saldus komandu būs pēdējā spēku pārbaudes pirms ļoti svarīgā Eiropas mača (Last16 stadijā citādāku spēļu nebūs), uz kuru komanda ļoti gribētu doties labā noskaņojumā. Jau spēlē Valmierā šīs nedēļas pirmajā pusē (84:59) ierindā atgriezās Jānis Timma (24 punkti 20 minūtēs), bet atgriežoties vēl tiek gaidīti Akselis Vairogs un Māris Gulbis.

Mača sākums ar BK "Saldus" Olimpiskā centrs "Ventspils" basketbola hallē sāksies pulksten 17.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: