BK "Ventspils" basketbolisti jauno gadu sākuši ar pamatīgu neveiksmi, BBL mačā viesos, spēlējot bez trim pamatsastāva spēlētājiem, ar 57:75 piekāpjoties "Nevežis" komanda. Ventspilniekiem tas bija otrais zaudējums astoņos mačos, bet lietuviešiem astotā uzvara deviņās spēlēs.

BK "Ventspils" šajā mačā ierindā bija atgriezies Sandis Valters, kurš turklāt laukumā devās starta pieciniekā, taču slimības dēļ palīdzēt komandai nevarēja Jānis Timma, Akselis Vairogs un Māris Gulbis. Savukārt "Nevežis" bija jāiztiek bez viena no saviem līderiem Tairona Brazeltona, kurš acīmredzot komandā vairs neatgriezīsies.

Mājinieki ātri vien izvirzījās vadībā 7:2, bet pēc tam arī 4:12, un Roberts Štelmahers jau mača ceturtajā minūtē bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā komanda vispirms sakārtoja lietas aizsardzībā, bet pēc tam arī uzbrukumā, trīs minūtes līdz pirmajām pārtraukumam pievelkot līdz 11:12, bet pēc tam arī izlīdzinot rezultātu 13:13. Pēdējās ceturtdaļas minūtēs laukumā bija daudz cīņas, bija daudz soda metienu, bet rezultāts tomēr auga palēnām - 13:16 pēc desmit minūtēm.

Otrās ceturtdaļas sākumā ar punktu gūšanu komandām klājās tik pat smagi, tomēr nu jau nedaudz labāki bija ventspilnieki, kas pēc viena Džeraja Granta soda metiena un Sanda Valtera diviem punktiem atkal panāca izlīdzinājumu. Tūlīt pat sekoja arī labs darbs aizsardzībā un nu jau minūtes pārtraukums bija jāņem mājiniekiem.

BK "Ventspils" vadībā pirmo reizi vadībā izvirzīja Dāvis Lejasmeiers, kurš vispirms pārķēra bumbu, bet tad pēc ātrā uzbrukumu to arī trieca grozā no augšas. Mājinieku četru minūšu sauso periodu ar sarežģītu tālmetienu pārtrauca komandas pieredzējušakais vīrs Vids Ginevičs, bet vēl pēc kāda laika "Nevežis" jau bija +4...

Pirmā puslaika pēdējās četras minūtes ventspilniekiem pārvērtās īstā ellītē. Piepeši par nepārvaramu žogu kļuva mājinieku agresīvā aizsardzība, kas lika viesiem kļūdīties, bet mājiniekiem ļāva tikt arī pie viegliem punktiem. Atpūtā dodoties ventspilniekiem jau bija jādomā, ko darīt ar deviņu punktu defīcītu - 27:36.

Arī otro puslaiku nācās sākt ar minūtes pārtraukumu, taču dzīvi ventspilniekiem tas uzlabot nespēja. Mājinieki turpināja šaut precīzi no gandrīz jebkuras situācijas, kamēr BK "Ventspils" basketbolisti veiksmi uzbrukumā atrast nespēja. Ceturtdaļas vidū "Nevežis" pārsvars jau sasniedza divus desmitus, bet pirms pēdējām desmit minūtēm bija vadībā 61:40...

Ceturtdaļas sākumā BK "Ventspils" vēl centās kaut kā lauzt mača gaitu, taču, kad neizdevās arī tas (vienu brīdi mājiniekiem bija jau +28), laukumā tika sūtīti arī tālākie rezervisti. Pamazām to pašu darīja arī mājinieki, bet šādos sastāvos labāk nospēlēja ventspilnieki. Zaudējums gan tik un tā sanāca ievērojams - 57:75.
 

Nevezis - Ventspils 75:57 (16:13, 20:14, 25:13, 14:17)
Ventspils: Viljams 12, Lejasmeiers 9, Leimanis 7, Grants 6, Zaķis 6, Laksa 5, Butjankovs 5, Gražulis 4, Valters 2, Štelmahers 1, Gromovs

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: