Aldaris LBL kārtējā mačā BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā ar 100:60 sagrāva LMT Basketbola akadēmijas jauniešus, turklāt rezultatīvākais šajā uzvarā bija Mārtiņš Laksa, kuram tā bija pirmā spēle pēc nopietna savainojuma saārstēšanas.

Ventspilnieku treneri ļāva atpūsties vairākiem pieredzējušajiem spēlētājiem, toties mačam pirmo reizi šajā sezonā bija pieteikts Mārtiņš Laksa, kurš turklāt laukumā devās starta pieciniekā. Lai gan ventspilnieki uzreiz nesāka ar kāda iespaidīgu izrāvienu, ceturtdaļas vidū sāncenšu galvenajam trenerim Arnim Vecvagaram bija jāpieprasa minūtes pārtraukumu, ko noorganizēja tieši Laksa. Ventspils uzbrucējs realizēja trīs tālmetiens pēc kārtas, panākot 17:9.

Pēc pauzes viesi uz brīdi uzlaboja sniegumu, taču ceturtdaļas turpinājumā jau krietni labāk spēlēja mājinieki, kas darbojās ne tikai produktīvi, bet arī skaisti. Pēc pirmajām desmit minūtēm BK "Ventspils" bija vadībā 39:18 un pārliecinoši dominēja arī spēles turpinājumā, lai gan laukumā daudz spēlēja komandas jaunākie basketbolisti, jaunais leģionārs Džerais Grants un Laksa. Ventspilnieki skatītājus priecēja ar daudz skaistām epizodēm, triecot bumbas no augšas, bloķējot metienus. Arī pēdējais grozs mačā tika gūts ar triecienu no augšas - Toms Leimanis piespēja, Iļja Gromovsdankoja, panākot rezultātu 100:60.

Laksa atgriešanās spēlē laukumā bija 29 minūtes, kurās guva 24 punktus (3p 6/8), bet nepilnās 27 minūtēs ar iespaidīgu double-double atzīmējās Grants, gūstot 22 punktus (2p 10/11) un izcīnot 15 atlēkušās bumbas. Vēl jāatzimē Iļjas Gromova 18 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

BK "Ventspils" tā bija priekšpēdējā spēle šogad - vēl atlicis mačs 28. decembrī, kad ventspilnieki savā laukumā uzņems BK "Jelgava" spēlētājus.

Ventspils - LMT BA 100:60 (39:18, 15:12, 21:13, 25:17)
Ventspils: Laksa 24, Grants 22 (15ab), Gromovs 18 (8ab), Lejasmeiers 12, Leimanis 10 (5rp), Gražulis 8, Butjankovs 6, Viljamss, Štelmahers.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: