BK "Ventspils" basketbolisti šodien savā laukumā aizvadīs izšķirošo kauju par tiesībām spēlēm FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā, uzņemot Austrijas čempionus "Zepter Vienna". Uzvara ventspilniekiem garantēs vietu labāko 16 komandu skaitā, bet zaudējumu gadījumā būs nepieciešama arī veiksmes palīdzība. Mača sākums pulksten 20.

Pirms pēdējās FIBA Izaicinājuma kausa regulārās sezonas kārtas situācija C grupā, kurā spēlē ventspilnieki, ir it kā pavisam vienkārša – uz otro kārtu pretendē trīs no četrām komandā, un kura no tām uzvar pēdējā mačā, iekļūst labāko 16 skaitā. BK "Ventspils" tālāk var tikt arī neveiksmes gadījumu, tikai tad talkā būtu jānāk "Tartu Rock" komandai, izbraukumā uzvarot "Sodertalje Kings". Tad ventspilnieki dalītu otro vietu ar zviedriem, kuri savstarpējās cīņās nospēlējuši sliktāk. Uzreiz jāpiebilst, ka visi pēdējās kārtas mači sāksies vienlaicīgi, tāpēc Ventspilī spēle startēs stundu vēlāk, nekā ierasts – pulksten 20.

Protams, Ventspilī neviens nerēķina veidus, kā iekļūt nākamajā kārtā ar trim uzvarām (tik ventspilniekiem jau ir), bet gan vispirms domā par to, kā uzvarēt mačā ar "Zepter Vienna" un pašiem nokārtot ceļazīmi uz Last16. Komandu pirmā spēle Austrijā nebūt neizvērsās viegli, bet izšķirošajos brīžos viesiem nenotrīcēja roka uz soda metienu līnijas un tika izcīnīta uzvara 78:71. Tomēr jāņem vērā, ka BK "Ventspils" rīcībā vairs nav krievu centra Anatolija Kaširova, kas atzīmējās ar 10 punktiem un divām izprovocētām piezīmēm, un palīdzēt diez vai varēs Sandis Valters, kurš Vīnē sameta 11 un trīs reizes piespēlēja partneriem. Tiesa klāt nācis atlētiskais amerikānis Džerais Grants, kuram gan vēl jāiejūtas jaunajā komanda. Tā kā austriešu pieveikšanas plānu nāksies domāt no jauna, kas varbūt pat nav slikti.

Tikmēr Austrijas čempionvienības sastāvā un uzsvaros būtisku izmaiņu nav. Komandai gan pievienojies serbu centrs Dražens Zlovaričs (206cm, 23 gadi), taču viņš vēl nav piedalījies nevienā mačā un arī komandas pieteikumā Izaicinājuma kausā vēl nav atrodams. Tikmēr komandas rezultativitāte joprojām turas uz divu viņa tautiešu un viena Melnkalnes spēlētāja pleciem – Pavličevičam 16,6 punkti, Miletičam 14,8 punkti, Sulovičam 13,8 punkti vidēji mačā Izaicinājuma kausā. Šad un tad izšaut izdodas arī citiem, un, lai arī tas gadās reti, BK "Ventspils" pēdējā spēle pierādīja, ka tieši šie retie šāvēji var būt svarīgi, izšķirot maču likteni. Sodertaljē 20 punktus sameta jaunais aizsargs Tobiss Borgs, kurš vidēji mačā pirms tam bija metis nedaudz virs 4 punktiem, un "Kigs" uzvarēja.

Katrā ziņā, šobrīd BK "Ventspils" komanda izaicinājuma kausā nonākusi tādā situācija, ka lieka rotaļāšanās ar likteni nepavisam nav nepieciešama. Austrieši var spēlēt viegli un nepiespiesti, jo komandas liktenis turnīrā jau ir izšķirts, tāpēc ventspilniekiem jāizdara viss, lai stingrus pamatus uzvarai šajā mačā sanāktu ielikt pēc iespējas ātrāk un visiem pazustu vēlme debijas sezonu Eiropā noslēgt ar skaļu durvju aizciršanu. Pirmais mačs pierādīja, ka tas ir iespējams, šīs iespējas tikai jāprot izveidot un izmantot.

Šī spēle īpaša būs ne tikai sportiskās intrigas dēļ. Tā būs arī labdarības spēle - Basketbola klubs "Ventspils" jau piekto gadu, sadarbībā ar Ventspils augstskolas studentu rīkoto labdarības projektu "Radi Brīnumu", bet šoreiz mērķis būs palīdzēt Andrim Rēdelim. Andris ir viens no tiem, kuram tika palīdzēts arī pirms astoņiem gadiem pirmajā "Radi Brīnumu" labdarības projekta laikā, bet pagājuši gadi un Andrim atkal nepieciešama palīdzība - jauni dzirdes aparāti, kuri izmaksā 3370 Ls, lai varētu pilnvērtīgi izbaudīt dzīvi un mācības Cīravas Profesionālajā vidusskolā. Andris ir novadnieks - ugālnieks, kurš ļoti aktīvi iesaistās sabiedriskajā dzīvē, neskatoties uz to, ka jaunietim ir dzirdes problēmas. Andris dzied 2 koros, dejo tautiskajās dejās, mācās spēlēt ģitāru un raksta dzejoļus, kā arī spēlējis Ugāles teātrī.

Jaunie dzirdes aparāti ir modernāki, kā arī ūdens izturīgi un ērtāki lietošanai, diemžēl esošie jau savu laiku ir nokalpojuši, tāpēc nepieciešami jauni. Ziedojuma kastītes būs Ventspils Augstskolas studentu rokās pie ieejām basketbola zālē.

Mača sākums pulksten 20 un tā tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com.

C grupas tabula

V.KomandaSUZ+/-P
1. Tartu Rock 5 3 2 +66 8
2. Ventspils 5 3 2 -3 8
3. Sodertalje 5 3 2 -31 8
4. Zepter 5 1 4 -32 6

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: