Pasniegtas Latvijas gada balvas futbolā, un apbalvošanas ceremonijā aizmirsti netika arī FK Ventspils pārstāvji – Jurijs Žigajevs tika atzīts par Virslīgas labāko spēlētāji, labākā trenera balva tika Jurģim Pučinskam.

Žigajevs, kurš aizvadītajā sezonā 24 mačos guva deviņus vārtus un 16 reizes asistēja kolēģiem, tika atzīts arī par čempionāta labāko pussargu. Par Virslīgas labāko vārtsargu atzīts skontietis Pauļs Gribausks, labākā aizsarga balvu saņēma viņa komandas biedrs Vladisklavs Gabovs, bet labākā uzbrucēja - vēl viens Skonto pārstāvis Valērijs Šabala. Savukārt Pučinska vadībā FK Ventspils futbolisti ne tikai dramatiskā sezonas izskaņā izrāva valsts čempionu titulu, bet arī uzvarēja Latvijas kausa izcīņā un vistālāk no visiem Latvijas klubiem tika Eiropas klubu turnīros.

Jāiebilst, ka Žigajevs sasniedza savdabīgu hettriku, jo tieši viņa supersitiens mačā ar Spartaku tika atzīts par sezonas skaistāko vārta guvumu Virslīgā. Starp desmit skaistākajiem vāru guvumiem ir Jurija sitiens mačā ar Jelgavu (4.vieta), kā arī Daniila Turkova šķērīte pēc Žigajeva piespēles (10).

Skaistāko vārtu guvumu Top10

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: