FIBA Izaicinājuma kausā otro neveiksmi pēc kārtas piedzīvojuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar 80:83 piekāpās Zviedrijas "Sodertalje Kings", kvalificēšanos turnīra nākamajam posmama atliekot uz reglārās sezonas pēdējo kārtu. 

Abas komandas pārsteidza ar sākumsastāviem. Zviedri malā bija atstājuši vienu no komandas līderiem Toniju Bizaču, bet ventspilnieki šoreiz starta pieciniekā laukumā sūtīja Dāvis Lejasmeieru un Māri Gulbi, kuri nemaz nav tik bieži mača sācēji.

Komandas maču sāka ar precīziem uzbrukumiem, bet tad neliels izrāviens padevās mājiniekiem, kas tika vadībā 7:2. Ventspilniekiem to gan ātri apturēja, līdz ceturtdaļas vidum izlīdzinot rezultātu (9:9) un pēc tam arī izvirzoties vadībā 13:11. Drīz vien otro piezīmi nopelnīja mājinieku ievērojamākais stāvs groza apakšā Assane Sene, kurš tūlīt pat tika nomainīts. Viesi atbildēja ar Artjoma Butjankova divām piezīmēm, toties rezultātā sāncenšiem izdevās turēties priekšā. Pirmajā ceturtdaļā BK "Ventspils" realizēja četrus no astoņiem tālmetieniem (3 Timmam, 1 Lejasmeieram), bija arī nedaudz veiksmīgāki citos rādītājos un izvirzījās vadībā 21:17. Sliktā ziņa - laukumu klibodams bija pametis pieredzējušākais komandas vīrs Sandis Valters.

Otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs viesi nostiprinājās sešu punktu attālumā, taču palielināt pārsvaru neizdevās un ceturtdaļas vidū nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu. Piecus punktu pēc kārtas īsā laikā guva Jespers Andersons, samazinot BK "Ventspils" plusus līdz 29:28 un Roberts Štelmahers bija nobriedis sarunai. Nevarētu teikt, ka pēc sarunas kurzemnieki sāka lidot, taču atkal attālināties izdevās gan - 35:28 divas minūtes līdz puslaika beigām. Pēdējās minūtes gan izrīdījās notikumiem bagātas, jo viesi prata pietuvoties viena punkta attālumā, bet pēdējo vārdu šajā mača daļā teica Māris Gulbis. Acīmredzot zaudējis cerības trāpīt no tālās distances (puslaikā 0/5), Gulbis devās uz groza apakšu un bez ceremonijām trieca no augšas - 39:36 pēc pirmā puslaika.

Lai gan otro puslaiku izdevās uzsākt ar veiksmīgu uzbrukumu, turpmākajās pāris minūtēs labāki jau bija mājinieki, kas veica izrāvienu 10:4 un tika priekšā 46:43. vadība trešajā desmitminūtē mainījās vēl vairākas reizes, bet perioda izskaņā viļņa galotnē tomēr bija BK "Ventspils". Pēc trim ceturtdaļām viņi bija vadībā 59:56, taču izšķirošā desmitminūte atkal sākās smagi - 63 sekunžu laikā "Kings" jau bija +1 un minūtes pārtraukumu bija spiesti pieprasīt ventspilnieki. Nekur tālāk pēc tā sāncenšus ventspilnieki vairs neatlaida, bet pēc pieciem Timmas punktiem - tālmetiens un trieciens no augšas, pat tika priekšā 66:63.

Tomēr kārtējo reizi notikumi strauji sagriezās kājām gaisā. Strauji apgriezienus palielināja mājinieki, atkal tiekot priekšā, panākot pat piecu punktu pārsvaru. Kad spēlēt atlika divas minūtes, komandas gan šķīra tikai punkts, taču šis nebija ventspilnieku vakars... 16 sekundes līdz mača beigām mājinieki bija vadībā 79:78, bet pēc Tobija Bizačas soda metieniem panāca +3. Nākamajā uzbrukumā ar viltību centās atbildēt Viljams, piepeši izšķiroties par supertālu tālmetienu, kas mērķi nesasniedza, turklāt arī viltība nenostrādāja - lai arī kā protestēja ventspilnieki, tiesneši neuzskatīja, ka pret BK "Ventspils" leģionāru būtu pārkāpti noteikumi un bumba nonāca pie "Kings". Lai gan pēdējos punktus mačā guva Zaķis, lai izraut kaut vai pagarinājumu ar to nepietika.

Neveiksme 80:83 nobīdījusi BK "Ventspils" uz otro vietu turnīra tabulā, bet, lai paliktu labāko divu komandu skaitā, nu jau noteikti jāuzvar "Zepter Vienne". Savukārt, lai uzvarētu grupā jāuzvar pašiem un jācer uz Zviedru karaļu veiksmi savā laukumā pret "Tartu Rock".

Kings - Ventspils 83:80 (17:21, 19:18, 20:20, 27:21)

Kings: Borgs 20, Robersons 18 (8rp), Bizača 12, Sene 8, Butoračs 7, Palmdals 7, Andersons 7, Griškens 4

Ventspils: Timma 20 (9ab), Viljams 15, Zaķis 12 (7ab), Vairogs 11, Gulbis 10, Lejasmeiers 8, Butjankovs 4, Valters

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: