Jau ceturto reizi šosezon par Latvijas futbola virslīgas mēneša labākā trenera balva ceļos uz Ventspili – to saņem jauno čempionu ''Ventspils'' treneris Jurģis Pučinskis.

Jau ceturto reizi šosezon no kopējām septiņām par labāko mēneša treneri atzīts ''Ventspils'' galvenais treneris Jurģis Pučinskis, kurš sezonu noslēdza ar virs galvas paceltu čempiona kausu. Pučinska vadītā komanda lielāko sezonas daļu koncentrēti un pacietīgi neatpalika no ''Skonto'' un, sagaidot savu iespēju, pārņēma čempionāta līderpozīcijas, galvenajam uzdevumam kļūstot apdomīgi un profesionāli aizvadīt noslēdzošās čempionāta spēles un neizlaist no rokām čempiona kausu. To komanda lieliski arī izdarīja, par ko tika apbalvota ar titula atgūšanu pēc 1 sezonas pārtraukuma.

Neskatoties uz noslēdzošajām čempionāta spēlēm, kad ''Ventspils'' ar vairāk vai mazāk pārliecinošiem panākumiem divas reizes uzveica ''Ilūksti'' (7:1, 5:0), kā arī pa reizei pārspējot ''Jūrmalu'' (6:1), ''Mettu/LU'' (3:0) un Rīgas ''Daugavu'' (1:0), mēnesis tika iesākts ar svarīgu un principiālu cīņu ar Rīgas ''Skonto'', kas noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu (1:1). Kā izrādījies vēlāk, ventspilnieki visu bija izdarījuši kā nākas, lai sezonas izskaņā sasniegtu savu mērķi.

Kā atzīst ne viens vien komandas spēlētājs, liels nopelns veiksmīgajam sniegumam ir lieliskais komandas mikroklimats, par ko milzīgs nopelns ir Jurģa Pučinska spējām un metodēm komandas motivēšanai. Tā rezultāts – Latvijas kauss, Virslīgas čempiona tituls un 4 mēneša labākā trenera tituli.

 

Savukārt par čempionāta noslēdzošā mēneša labāko spēlētāju kļuvis FK "Jelgava" vārtsargs Kaspars Ikstens, kurš balsojumā apsteidza trīs ventspilniekus – Vitāliju Smirnovu, Vadimu Jančuku un Juriju Žigajevu.

 

futbolavirsliga.lvFoto:fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: