Ar maču viesos pret "Tartu Rock" komandu jau piekto sezonu FIBA Izaicinājuma kausā otrdien sāks BK "Ventspils" basketbolisti. Ventspilnieku sāncenši turnīra pirmajā posmā būs arī Zviedrijas "Sodertalje Kings" un Austrijas "Zepter Vienna".

BK "Ventspils" trīs no iepriekšējām četrām reizēm tika līdz izslēgšanas mačiem un bija arī tuvu Final4, taču tik tālu tikt tomēr neizdevās. Sezonas sākumā ar skaļiem paziņojumiem par mērķiem ventspilnieki gan parasti neizceļas un līdzīgi ir arī šajā sezonā – jāiet soli pa solim, vispirms pārvarot pirmo posmu un tad jau skatoties, ko iespējams paveikt tālāk.

Pagājušajā sezonā ventiņi pirmajā posmā tika īstā baltiešu grupā, jo pretī nāca divi zviedru un viens somu klubs, bet arī tagad situācija ir stipri līdzīga. Vienīgi somus aizstāj igauņus, bet vienos no zviedriem – austrieši. Varētu padomāt, ka eksotikas kļuvis vēl vairāk, taču basketbola komandu līmeni jau sev vairs nevajag salīdzināt ar nacionālo izlašu sasniegumiem, jo klubos jau sen vairs toņa noteicēji nav tikai pašmāju bumbotāji.

Ventspilnieki jauno Izaicinājuma kausa sezonu it kā var sagaidīt gluži labā noskaņojumā, jo sezonas sākumā piedzīvots tikai viens zaudējums, taču tā īsti uzņemt vēlamo ritmu komanda nevar. Jau sezonas sākumā nācies veikt korekcijas komandas garajā galā – prom devies Kriss Feibers, uz pārbaudes laiku ieradies Anatolijs Kaširovs (par viņa likteni lems tieši pēc mača Tartu) - bet vēl bēdīgāk, ka ne reizi tā arī nav sanācis uzspēlēt pilnā sastāvā, jo komandu tiešām vajā savainojumi.

Komandas treneris Roberts Štelmahers gan ir pārliecināts, ka komanda jau tagad gatava rādīt labu basketbolu: "Pēdējie mači tieši snieguma ziņā nav bijuši tie labākie, lai gan par aizsardzību man pretenziju mazāk, nekā par uzbrukumu. Jau šajā sezonā esam spēlējuši krietni labāk, un esmu pārliecināts, ka to varam darīt. Čaļiem vienkārši jāsapurinās, viss labi jāpārdomā un atkal jāsāk spēlēt tā, kā viņi to var. Esmu pārliecināts, ka viņi izdarīs pareizos secinājumus un viss būs kārtībā."

Mača sākums Tartu - pulksten 19.00.

BK Ventspils spēļu kalendārs

Datums
Spēle
Laiks
05.11 Tartu Rocks – BK Ventspils 19.00
12.11 Ventspils – Sodertalje 19.30
19.11 Zepter Vienna – BK Ventspils 21.00
03.12 BK Ventspils – Tartu Rock 19.30
10.12 Sodertalje Kings – BK Ventspils 19.00
17. 12 BK Ventspils – Zepter Vienna 19.30

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: