Sezonas pēdējo maču sestdien savu līdzjutēju priekšā aizvadīs FK Ventspils futbolisti, turklāt veiksmīgas apstākļu sakritības gadījumā tas var kļūt arī par komandas zelta maču. Pulksten 14 ventspilnieki tiksies ar Metta/LU.

Latvijas Futbola federācija jau paziņojusi, ka sestdien čempionu kauss kopā ar federācijas vadību ceļos uz Ventspili, jo pastāv teorētiskas iespējas, ka zelta medaļu ieguvēji kļūs zināmi jau kārtu līdz čempionāta beigām. Tiesa, lai kausu tiešām jau būtu jāatdod jaunajiem īpašniekiem, nepietiks tikai ar FK Ventspils uzvaru, bet punktus būtu jāzaudē arī Skonto. Šāds notikumu pagrieziens nešķiet pārāk iespējami, jo rīdzinieki viesosies pie Jūrmalas Spartaka komandas, kas pēdējā laikā ar iespaidīgu sniegumu nav izcēlusies.

Ja Spartakam punkti, lai kaut ko labotu turnīru tabulā, nav nepieciešami, tad Metta/LU vēl var aizbēgt no pārspēles par palikšanu virslīgā vai pat izkrišanas no tās. Rīdzinieki par punktu atpaliek no FK Jelgava, bet par četriem apsteidz Ilūkstes NSS, tā kā teorētiski vēl nav nodrošināta arī izvairīšanās no nonākšanas 1.līgā pa taisno. FK Ventspils un Metta/LU kopumā tikušies sešas reizes un visās uzvaru svinējuši ventspilnieki, tiesa bijis gan panākums 6:1, gan tikai 1:0. Šajā sezonā dzeltenzilie savā laukumā uzvarēja 4:0 (vārti Jančukam, Žigajeva, Žatkinam, Kurakinam), bet viesos 2:0 (Tarasovs, Jančuks).

FK Ventspils šobrīd turnīra tabulā ir pirmajā vietā, par diviem punktiem apsteidzot Skonto, kas nozīmē, ka gadījumā, ja priekšpēdējā kārtā abas komandas savāks vienādu punktu skaitu, čempionu liktenis izšķirsies pēdējās spēlēs. Skonto tajā savā laukumā tiksies ar FK Jelgava, bet FK Ventspils viesosies pie Rīgas Daugavas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: