Pārliecinošu uzvaru Aldaris LBL mačā izcīnījuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar 74:43 sagrāva līgas jaunpienācējus BK "Saldus".

Ventspilnieki uz Saldu devās tikai bez Māra Gulbja sastāvā, taču arī Lorenco Viljams laukumā nedevās. Lai gan komandām šī bija pirmā savstarpējā spēle LBL čempionātā, ventspilniekiem Saldus spēļu zāle nebūt nebija jaunatklājums. Četras reizes tajā BK "Ventspils" tikās ar VEF, uzvarot trīs reizes. Tiesa, gluži kā mājās ventspilnieki Saldū nejutās. Lai iešūpoties, viesiem bija nepieciešama pusotra ceturtdaļa.
 

Pirmās desmit minūtes ne tikai pagāja līdzīga cīņā, bet arī ar minimālu BK "Saldus" pārsvaru, kas ļāva laukuma saimniekiem iegūt minimālu vadību - 18:17. Varēja padomāt, ka pēc īsā pārtraukumā laukumā nāks pilnīgi cits BK "Ventspils" un tūlīt liks LBL debitantiem trūkties, taču tik viegli tas nebūt nebija. Mājinieki bija vadībā 24:23, bet tad ventspilnieki "eksplodēja", gūstot 15 punktus pēc kārtas. Puslaika izskaņā Roberts Štelmahers jau laukumā atļāvās turēt visu "studentu" trio, kas skatu uz dzīvi pārāk nebojāja - 41:30.

Otrajā ceturtdaļā iesāktā šķūrēšana pārliecinoši turpinājās arī pēc pārtraukuma. Ilgu laiku mājinieki bija guvuši vien divus punktus, kamēr ventspilnieki punktus guvu regulāri un dažādos veidos. Ceturtdaļas vidū Sandis Valters ar soda metienu panāca pluss 20 (52:32), bet arī tas vēl nebija viss. Pirms pēdējām desmit minūtēm komandas šķīra jau 28 punkti - 64:36.

Pēdējā ceturtdaļa aizritēja ļoti nerezultatīvā cīņā, kas gan ventspilniekiem bija gluži vai pa prātam, turklāt izdevās sasniegt šīs sezonas rekordu ielaistu punktu ziņā. Punktu mačam pielika Iļja Gromovs - 74:43.

 

Saldus - Ventspils 43:74 (18:17, 12:24, 6:23, 7:10)
Ventspils: Timma 15 (11ab, 6rp), Lejasmeiers 12 (6ab), Zaķis 10, Gražulis 8 (6ab), Valters 7, Leimanis 6, Vairogs 5 (9ab), Gromovs 4, Feibers 4, Štelmahers 3

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: