Trešdien šīs sezonas pirmo Kurzemes derbiju Aldaris LBL čempionātā Ventspilī aizvadīs BK "Ventspils" un "Liepāja/Triobet" komandas, kas turnīru uzsākušas identiski - divas uzvaras tik pat mačos.

Trešdien Ventspilī ieradīsies dažādās ziņās jauna Liepāja - sākot no treneriem, beidzot ar spēlētājiem. Jau vasaras sākumā kļuva zināms, ka "Liepāja/Triobet" būs pirmais klubs galvenā trenera amatā populārajam basketbolistam Uvim Helmanim, kurš vēl pagājušajā sezonā bija VEF treneru korpusā. Izmetis loku pa Igaunijas dienvidiem un Rīgu, Kurzemē atgriezies centrs Lauris Blaus, kurš sezonas sākumā kļuvis par stabilu vērtību Liepājas klubā - vidēji mačā 13 punkti un sešas bumbas pie groziem.

Savukārt Latvijā atgriezies lietuviešu aizsargs Andrjuss Mažutis, kurš pirms tam spēlēja kopā ar Helmani ASK rindās. Nu jau 32 gadus vecais basketbolists liepājnieku rindās nospēlējis divus mačus BBL, vidēji gūstot 4,5 punktus, izdarot divas piespēles un tik pat piespēles arī pārķerot. Ārējā līnijā palīdz arī nigērietis ar amerikāņa pasi Kingslijs Oguči, bet ļoti iespaidīgi sezonu uzsācis Eiropas vicečempions U20 vecuma grupā Ingus Jakovičs - LBL vidēji 11,5 punkti, 3,5 piespēles, 4 atlēkušās bumbas.

LBL sezonu Uvja Helmaņa padotie sāka ar divām dramatiskām uzvarām - viesos ar 74:70 tika pieveikta "Jūrmala/Fēnikss" komanda, savā laukumā ar 75:74 uzvarēti "Turības" basketbolisti. Savukārt BBL piedzīvoti divi iespaidīgi zaudējumi, piekāpjoties "Barsy" un "Siauliai".

Ventspilniekiem LBL līdz šim klājies mazāk smagi, jo vispirms viesos ar 96:57 tika sagrauti "Turības" studenti, bet pēc tam savā laukumā piespiests kapitulēt arī BK "Jēkabpils" 75:66. Ar vidēji mačā gūtiem 20 punktiem rezultatīvākais ir Lorenco Viljams, bet pie punktiem pirmajās divās spēlēs jau tikuši visi čempionātam pieteiktie spēlētāji.

Ventspilnieku un liepājnieku savstarpējām cīņām LBL varētu būt viena no senākajām vēsturēm līgā. Lai gan pēdējās sezonās biežāk veiksme bijusi BK "Ventspils" pusē, mači allaž bijuši aizraujoši un bez kompromisiem. Sevišķi jau sezonas sākumā, kā tas ir tagad. Vēl viens iemesls līdzjutējiem ierasties šajā mačā ir komanda kalendārs - nākamā spēle savā laukumā gaidām pēc vairāk nekā nedēļas, kad pie mums viesosies valmierieši.

Mačs ar liepājniekiem sāksies nedaudz neierastā laikā - pulksten 19.30 - , bet pirms tā plkts. 17.00 laukumā dosies "Ventspils Augstskolas" basketbolisti, kas LBL2 mačā uzņems Jugla/Sport 2000 komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: