Četras futbola senioru komandas mērojās spēkiem FK Ventspils kausa izcīņā, kurā spraigā cīņā uzvarēja mājinieku komanda.

Uz FK Ventspils kausa izcīņu viesos pie ventspilniekiem bija ieradušās Lietuvas komandas Žvelgaitis un Šiauliai, kā arī Rīgas Ostinieks. Turnīra izspēles sistēma bija pavisam vienkārša – komandas katra ar katru aizvadīja pa vienam mačam, kas ilga 2x20 minūtes.

Ventspilnieki sāka turnīru, ar 3:0 pieveicot Žvelgaitis komandu, bet vārtus uzvarētāju labā guva Sergejs Solomonovs, Igors Sondars un FK Ventspils galvenā trenera palīgs Sauļus Cekanavičs. Nākamie pretī nāca Ostinieka spēlētāji, kas prata atslēgt laukuma saimnieku vārtus, taču arī ventspilnieki parādā nepalika – panākums 5:1. Šoreiz Solomonovs izcēlās ar diviem precīziem raidījumiem, bet pa reizi vārtus guva Viktors Lukaševičs, Sergejs Tidenbergs un Aleksejs Vozņuks. Pēc diviem apļiem izrādījās, ka arī Šiauliai rēķinā ir divi panākumi (3:1 pret Žvelgaitis, 7:4 pret rīdziniekiem), kas nozīmēja ka mačs ar Ventspils komandu noteiks kausa ieguvējus.

Laukuma saimnieki sāka iespaidīgi – rezultātu atklāja FK Ventspils vārtsargu treneris Sergejs Diguļovs, bet bijušais šī kluba aizsargs Viktors Lukaševičs panāca jau 2:0. FK Ventspils benefici varēja turpināt Cekanavičs, kurš izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu soda laukumā un pats arī devās izpildīts pendeli, taču lietuviešu vārtsargs nodemonstrēja lielisku reakciju. Mača turpinājumā Šauļu komandai izdevās panākt izlīdzinājumu, taču tas arī bija viss. Neizšķirts 2:2, kas apmierināja ventspilniekus, jo viņiem bija labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība – kauss pienācās Ventspils komandai.

Ļoti gandarīts gan par turnīra organizāciju, gan demonstrēto futbolu bija uzvarētāju komandas treneris Antolijs Mudels. «Man rit jau 94.gads, bet bez futbola es joprojām nevaru iztikt. Arī šis turnīrs man dāvāja tikai pašas pozitīvākās emocijas, un, esmu pārliecināts, ka tā bija arī visiem tā dalībniekiem. Par organizāciju dzirdēju tikai tās labākās atsauksmes, nevienam nebija nekādu problēmu. Tādas varbūt radās tikai laukumā, kad tās sarūpēja Ventspils futbolisti. Protams, esmu priecīgs, ka izcīnījām pirmo vietu, jo visi spēlētāji sevi apliecināja ļoti labi. Šī uzvara ir vēl viens pierādījums, ka pie mums par veterānu futbolu domā un rūpējas,» pieredzējušais futbola speciālists citēts FK Ventspils mājas lapā.

Slavējot visus spēlētājus, Mudels īpaši uzteica Sergeju Solomonovu, kurš bija komandas labākais vārtu guvējs un arī tika atzīts par labāko spēlētāju komandā. Tāpat treneris uzslavēja komandas kapteini Igoru Sondoru, kurš labi pastrādājis laukuma vidusdaļā un dalījis labas piespēles: «Ar savu futbolistu spēli esmu apmierināts. Visi bija malači un labi cīnījās.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: