Kārtējā pārbaudes spēlē, gatavojoties jaunajai sezonai, BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā uzņēma labi zināmo Kazahstānas klubu "Barsy" un svinēja uzvaru 83:71, izšķirošo pārsvaru panākot vien pēdējā ceturtdaļā.

Ar šo klubu ventspilnieki spēlēja pagājušajā sezonā BBL čempionātā, un arī šoreiz viesu sastāvā bija redzētas sejas. Piemēram, amerikānis Brendons Kalehens vai lietuviešu uzbrucējs Edgars Želonis, bet komandu bija papildinājis vēl viens zināms lietuvietis Gitis Siratavičs, kurš vēl pērn spēlēja pret kurzemniekiem "Pieno Žvaigzdes" rindās. Šī trijotne arī sagādāja problēmas ventspilniekiem, kas maču sāka labi, taču jau otrajā ceturtdaļā pazaudēja spēles pavedienu un meklēja to ilgu laiku.

Robertam Štelmaheram nācās gan teikt kādu skarbāku vārdu, gan zīmēt uz dēlīša lietas, kas nesanāk viņa komandai un kas pat ļoti izdodas viesiem, līdz tas tomēr deva rezultātu. Otro puslaiku "Barsy" sāka ar 18 punktiem pēc kārtas, panākot 53:42, bet ceturtdaļu savā labā tomēr noslēdza BK "Ventspils", kas atrāvienu turpināja arī ceturtās sākumā - 12 punkti pēc kārtas un 72:66. Mača pēdējās divas minūtes laukuma saimnieki jau atļāvās nospēlēt ar gandrīz vai "Ventspils Augstskolas" sastāvu, bet drošu pārsvaru no rokām neizlaida - 83:71.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Dāvis Lejasmeiers, bet viesu rindās 19 punkti Edgara Želoņa kontā.

Ventspils - Barsy 83:71 (25:19, 17:20, 21:23, 20:9)
Ventspils: Lejasmeiers 17, Gulbis 15 (6ab), Zaķis 13, Viljams 11, Butjankovs 8, Feiber 6 (8ab), Vairogs 6, Štelmahers 3, Valters 2, Gražulis 2, Leimanis, Gromovs

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: