Otro pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadījuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas pirmo reizi atrādīja komandas jauno modeli saviem līdzjutējiem. Ventspilī viesojās Kazahstānas klubs "Kapshagay", kuru ventspilnieki apspēlēja 88:61.

Pirmo reizi ventspilnieku rindās laukumā devās amerikāņu centrs Kriss Feibers, kurš izlaida BK "Ventspils" pirmo pārbaudes spēli Liepājā ar Ukrainas "Khimik" (82:87). Tāpat laukumā devās jaunie aizsargi Toms Leimanis un Edgars Štelmahers, bet atpūta tika dota jaunpienācējam Artjomam Butjankovam un Kristeram Zeidakam, kurš trenējas Ventspilī un piedalījās mačā Liepājā.

Mača pirmajā ceturtdaļā BK "Ventspils" uzbruka ar lielu precizitāti, bet viesi spēja turēties līdz tikai ar leģionāru palīdzību. Sākoties maiņām, ventspilnieki strauji attālinājās. Ceturtdaļu mājinieki noslēdza ar vairākiem jaunajiem spēlētājiem laukumā, taču tas neliedza iegūt drošu pārsvaru - 36:20. Nākamās desmit minūtes tik veiksmīgas gan nebija un tajās uzvarēt pat izdevās "Kapshagay", taču pēdējais akords ļoti iespaidīgs sanāca mājiniekiem - ātrais uzbrukums, Laksa piespēē Feiberam, kurš jaudīgi triec no augšas. Pēc pirmā puslaikā BK "Ventspils" bija vadībā ar 57:44.

Mača trešā ceturtdaļa mokpilna sanāca abām komandām - viesi nekā nespēja pietuvoties, bet mājiniekiem neka nesanāca aizbēgt. Robertam Štelmaheram nācās pieprasīt minūtes pārtraukumus, lai atgādinātu komandai, ka šis mačš vēl nav beidzies, bet sezonu nav pat sākusies, tāpēc jāturpina strādāt. Tas deva rezultātu. Pēc trim ceturtdaļām BK "Ventspils" bija vadībā 70:53, bet visā spēlē kurzemnieki uzvarēja 88:61.

Šobrīd Kazahstānas komanda aizvada sagatavošanās posmu Kandavā, tādēļ BK "Ventspils" 30 .augustā aizvadīs atbildes spēli izbraukumā. Spēles sākums plkst. 18:00. Vēl viena pārbaudes spēle Ventspilī paredzēta 5. septembrī, kad ventspilnieki savā laukumā plkst. 19:00 uzņems jau zināmos Kazahstānas vicečempionus "Barsy Atyrou”. Arī uz šo spēli tiek gaidīti visi komandas līdzjutēji. Ieeja uz spēlēm bez maksas un sēdvietas paredzētas A, B, C un D sektoros.

Šobrīd tiek plānotas vēl vairākas pārbaudes spēles un dalība dažos turnīros. No 20. – 22. septembrim Liepājā norisināsies starptautisks turnīrs, kurā uzaicināti piedalīties ir arī BK "Ventspils” komanda, kā arī tiek plānots Baltijas Basketbola līgas kauss, kurš varētu norisināties 28. un 29. septembrī Kedaiņos. Septembra beigās paredzēta vēl viena spēle Ventspilī, bet šobrīd vēl notiek sarunas ar potenciāliem pretiniekiem.

Ventspils - Kapshagay 88:61 (36:20, 21:24, 13:9, 18:8)

Ventspils: Gulbis 20, Feibers 14 (6ab, sodi 8/8), Zaķis 10 (6ab), Valters 10, Lejasmeiers 7 (6rp), Gražulis 6 (6ab), Laksa 6, Vairogs 6, Leimanis 4, Gromovs 3, Viljams 2, Štelmahers

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: