Aizraujošu pēcpusdienu futbola līdzjutējiem sola šīsdienas mačs Ventspilī, jo laukuma saimnieki tiksies ar citiem medaļu pretendentiem Rīgas Daugavu. Mačs Ventspilī sāksies plkst.17.

Tā būs abu komandu otrā tikšanās reize šajā sezonā. Pirmajā mačā Rīgā ar 1:0 pārāki bija ventspilnieki – vienīgie vārti Ahmeda Abdulaofika rēķinā, kuram lieliski asistēja Igors Tarasovs.

Nigēriešu pussargs gan ilgāku laiku nav piedalījies dzeltenzilo mačos, taču galvenais treneris Jurģis Pučinsks pēc iepriekšējā virslīgas mača izteica cerības, ka ierindā pret Daugavu būs gan Abdulataofiks, gan urugvajietis Federiko Martiness, kurš lielāko daļu sezonas izlaidis savainojuma dēļ.

"Ventspils" vienība, kas šogad bija sekmīgākā no Latvijas komandām Eirokausos, virslīgas mačos nav zaudējuši jau kopš 27. aprīļa, savukārt Rīgas "Daugava", kas arī ambiciozi turpina cīnīties par visaugstākajām vietām, pēdējās sešās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, divreiz cīnījusies neizšķirti un vienā mačā zaudējusi.

 

Šīs cīņas uzvarētāja kopvērtējumā pakāpsies uz otro vietu, kurā šobrīd iekārtojusies Daugavpils Daugava, taču ventspilnieki līdz šim aizvadījuši mazāk spēļu nekā konkurenti.

Otrā apļa pēdējā kārta sākās piektdien, kad čempione Daugavpils "Daugava", spēlējot mazākumā, ar rezultātu 3:0 savā laukumā uzveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

 

Kārtas turpinājumā svētdien "Jelgava" tiksies ar "Skonto", kā arī Jūrmalas "Spartaks" uzņems otru pilsētas komandu "Jūrmala", bet pirmdien Ilūkstes NSS spēkosies ar "Liepājas metalurgu".

 

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 17 spēlēs iekrājusi 41 punktu, bet otro vietu tagad ieņem Daugavpils "Daugava", kuras kontā ir 36 punkti 17 cīņās. Trešā ar 35 punktiem 15 spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 34 punktiem 17 spēlēs seko Rīgas "Daugava". Piektajā pozīcijā ar 23 punktiem 17 mačos ir Jūrmalas "Spartaks", kuriem punktu zaudē "Liepājas metalurgs". Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par vienu maču mazāk.

 

"Jūrmala" ar 17 punktiem 16 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem "Metta"/LU komanda, kurai 18 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Tikpat punktu ir arī Ilūkstes NSS futbolistiem, bet viņi aizvadījuši par spēli mazāk. Tikmēr "Jelgava" ar septiņiem punktiem 17 cīņās ieņem desmito pozīciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: