Pie desmitā panākuma Latvijas futbola virslīgas čempionātā tikuši FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā ar 4:1 apspēlēja vienus no čempionāta pastarīšiem Ilūkstes spēlētājus.

FK Ventspils bija jāiztiek bez Jurija Žigajeva, kurš valstsvienības sastāvā devies uz pārbaudes spēli ar Igauniju, un Ahmedu Abdulataofiku, kurš joprojām ārstē savainojumu. Toties uz rezervistu soliņa bija atgriezies urugvajieties Federiko Martiness, kurš ventspilnieku rindās nebija spēlējis kopš pavasara. Tiesa, arī šoreiz laukumā viņš vēl nedevās, taču jau pieteikšana spēlei ir laba ziņa komandai un līdzjutējiem.

Mačs ventspilniekiem sākās ar aukstu dušu, jo jau ceturtajā minūtē ar sitienu no gandrīz 40 metriem rezultātu atklāja ilūkstiešu leģionārs Džemlas Džaliašvili. Pēc brīža viesi tika pie diviem stūra sitieniem pēc kārtas, bet tad attapās arī mājinieki. Seviški aktīvs bija lietuvietis Simons Pauļus, kurš gan centās nogādāt bumbu labā sitienu pozīcijā komandas biedriem, gan pats nonāca uzbrukuma smailē. Mirkli pēc tam, kad Pauļus ar galvu pats netrāpīja bumbu vārtos viņš palīdzēja to izdarīt Daniilam Turkovam - centrējums no labā flanga, sitiens no soda laukuma vidus un 1:1. Izlīdzinājuši rezultātu, mājinieki nedaudz piebremzēja, bet puslaika beigās uzsāka vēl vienu ofensīvu, kas beidzās ar 11 metru soda sitienu. Aizsargs Antons Kurakins ielauzās soda laukuma un tika nogāzts, bet soda sitienu realizēja Vadims Jančuks - 2:1.

Pēc pārtraukuma ventspilnieki jau darbojās krietni pārliecinošāk un izveidoja daudz bīstamu momentu, kamēr Ilūkstes futbolisti tā pa īstam Maksimu Uvernko mājinieku vārtos patraucēja tikai reizi. 60. minūtē savus trešos vārtus šajā sezonā (otro virslīgā) guva Kaspars Dubra, turklāt atkal sitot ar kāju. Ventspilnieki turpināja bīstami uzbrukt, tomēr vēl vienus vārtus guva no 11 metru atzīmes, kad izcēlās Kozlovs, kurš vēl pirms brīža nebija pārspējis sāncenšu vārtsargu, izejot vienam pret vienu.

Spēle noslēdzās 4:1, FK Ventspils izcīnīja 10. uzvaru un nokļuva viena panākuma attālumā no līderiem Skonto. Nākamo spēli ventspilnieki aizvadīs Rīgā, tiekoties ar Metta/LU komandu, bet tad savā laukumā (24. augustā) uzņems Rīgas Daugavu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: