Sestdien, 10. augustā, Ventspilī jau 16. reizi pēc kārtas norisināsies tradicionālās starptautiskās motokrosa sacensības „Ventbunkers Lielā balva 2013”, kura arī šoreiz norisināsies Piedzīvojumu Parkā.

Kā jau ierasts, katru gadu sacensību organizatori Ventspils motoklubs „RODEO” sadarbībā ar pasākuma ģenerālsponsoru a/s „VENTBUNKERS” un Ventspils pilsētas domi cenšas padarīt šīs sacensības aizraujošākas, daudzpusīgākas kā skatītājiem, tā arī sportistiem. Sacensības tiks atklātas plkst. 18 slēpošanas kalna „Lemberga hūte” pakājē ar sportistu un komandu prezentāciju.

Jau trešo reizi pēc kārtas sacensības notiks Piedzīvojumu Parkā, kurā šim pasākumam par godu speciāli izveidota supermotokrosa trase, kura ir interesanta ar to, ka tiek būvēta katru gadu no jauna un ir unikāla ar savu sarežģīto „rokrakstu”, neatkārtojamību un pārskatāmību.

Kalna pakājē tiks uzstādīta „FMX Freestyle Show” rampa jeb tramplīns, kurā savu meistarību ekstrēmajos freestyle lēcienos ar galvu reibinošo triku „BackFlip Combo” demonstrēs Pasaules arēnu skatītāju atzinību ieguvušais Skandināvijas elites sportists Fredriks Bergrēns, kā arī vienīgais Baltijas freestyle pionieris Alex jeb Martiņš Aleksandrovičs, kurš savu pieredzi un triku arsenālu papildinājis, dzīvojot un trenējoties Spānijā. Baltijas valstīs šajā sezonā Alex nav startējis, jo sezonas lielāko daļu pavada ārzemēs, piedaloties dažādos šovos un sacensībās. Šogad sportists savā kolekcijā iekļāvis vairākus jaunus trikus un elementus, atraujoties no 25 metru tālās rampas un veicot vairāk nekā 30 metrus tālu lidojumu gaisā.

Runājot par sacensību sadaļu, supermotokrosa sacensību formāts ir īss un dinamisks. Trasē sportistiem būs jāpārvar mākslīgi uzbūvēti tramplīni, bedres un virāžas. Tie būs ātri, cīņām bagāti braucieni, kas arī šoreiz norisināsies prestižākajās un profesionālākajās MX1 un MX2 klasēs.

Ventspils Piedzīvojumu parka teritorija ar slēpošanas kalna nogāzi un lieliski sakārtoto infrastruktūru veido unikālu un ļoti labi pārskatāmu jaunizveidoto mototrasi, kurā motokrosistiem pusfināla braucienos būs jāizcīna tiesības startēt superfināla braucienos. Par „VENTBUNKERS Lielo balvu” cīnīsies katras klases ātrākie 20 sportisti. Savu meistarību skatītājiem demonstrēs spēcīgākie Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas un Latvijas ātrākie motokrosisti.

Jāpiebilst, ka sacensību dalībnieku sastāvā būs sportisti ar pieredzi un rūdījumu 2013. gada Pasaules čempionātā motokrosā: Dāvis Ivanovs, Dāvis Līvs, Ivo Šteinbergs, pieredzējušais Lauris Freibergs, Eiropas vicečempions Toms Macuks, igauņu zvaigznes Juss Lanso,Erki Kahro, Indreks Magi, Heido Havams, Zviedrijas čempions MX1 klasē Toms Soderstrēmsun jaunais, agresīvais MX2 klases superkrosa braucējs Edijs Hjortmarkers, kā arī Latvijas šī brīža stiprākie sportisti.

Vakara programmu vadīs un trasē notiekošās cīņas komentēs Ēriks Fogels un freestyle šova speciālists Džovanni. Par muzikālo fonu uz lielās skatuves rūpēsies rokgrupa „Tomass Kleins un Liepājas leģionāri”, after party disko ritmos nodrošinās DJ Japānis.

Piedzīvojumu parka piedāvātās atrakcijas bērniem un pieaugušajiem, kā arī atspirdzinošus dzērienus un uzkodas varēs baudīt visa vakara pasākuma garumā. Arī šajā reizē organizatori ir iecerējuši un parūpējušies par to, lai „VENTBUNKERS Lielā balva” Piedzīvojumu parkā būtu īsti sporta un kultūras svētki visai ģimenei, jo pasākuma programma ir veidota tā, ka moto sacensības papildina mākslinieku muzikālas pauzes un frīstail motošovs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: