UEFA Eiropas līgas 3. kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā FK Ventspils savā laukumā cīnījās neizškirti 0:0 ar Izraēlas vicečempioniem Haifas Maccabi

Ventspilniekiem savainojuma dēļ spēlēt nevarēja Ahmeds Abdulataofiks, un varēja prognozēt, ka vidējās līnijas flangā atgriezīsies Eduards Suhanovs, taču, Jurģis Pučinsks izvēlējās sūtīt laukumā lietuvieti Robertu Freidgeimu. Favorīti šajā mačā, neapšaubāmi, bija Maccabi spēlētāji, kas šajā sezonā jau izcēlušies ar agresīvu un aktīvu futbolu, tomēr puslaika pirmā daļa aizrēja līdzīgā cīņā. It kā vairāk bumbu kontrolēja viesi, tomēr arī ventspilnieki atbildēja ar labiem uzbrukumiem.

Puslaika izskaņa gan pilnībā piederēja Haifas futbolistiem, kuri arī pāris reizes nopietni pārbaudīja FK Ventspils vārtsarga Maksima Uvarenko meistarību. Aktīvākais šajā ziņā bija spānis Raijo, kurš pamanījās gan trāpīt pa pārliktni, gan gandrīz iesist tuvējā devītniekā. Pēc pirmā puslaika uz tablo tomēr bija divas nulles, bet vienīgie ieraksti statistikā bija par brīdinājumiem - kurzemniekiem tādu saņēma Eduards Suhanovs, bet viesiem Šimons Abuhacira.

Arī pirmās desmit otrā puslaika minūtes pagāja viesu uzbrukumā, bet tad pretuzbrukumu izveidoja arī ventspilnieki. Tas nebija veiksmīgs, toties tūlīt pat bīstami uzbruka viesi, bet vietā bija Uvarenko. Puslaika turpinājumā Maccabi spēlētāji divas reizes nokļuva aizmugurē, bet tas tomēr bija trauksmes zvans Ventspils aizsardzībai - jābūt maksimāli disciplinētiem.

Pamazām spēle izlīdzinājās, uzbruka te viena, te otra komanda. Lai gan bīstamāk tas joprojām sanāca viesiem, nospiedošs sāncenšu pārsvars pilnīgi noteikti nebija. Mača izskaņā ventspilnieki, pateicoties uz maiņu nākušā Tornikes Tahnišvili aktivitātēm, tika pie pāris labām standartsituācijām, taču pārvērst tās bīstamos momentos neizdevās. Tieši tas pats sakāms par viesu uzbrukumiem - pie soda laukumiem un pat tajā viesi tika, taču FK Ventspils aizsardzība spēlēja precīzi.

Kompensācijas laika četrās minūtēs Maccabi ļoti steidzās, taču pie vārtu guva izbraukumā tā arī netika - 0:0. Ventspilnieki nospēlēja vismaz cienījami, saglabojot intrigu šajā pārī. Atbildes spēle Haifā notiks 8. augustā.

Ventspils – Maccabi Haifa 0:0 (0:0)
Ventspils: Uvarenko, Dubra, Kurakins, Smirnovs, Pauļus, Žigajevs (Turkovs 75'), Suhanovs (Tarhnišvili 83'), Tarasovs, Jančuks (Ignatāns 90'), Freidgeims, Timofejevs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: