Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfināa pirmajā spēlē BK Ventspils basketbolisti viesos ar 78:81 piekāpās Siauliai komandai, taču saglabā labas izredzes uzvarēt divu spēļu summā. Atbildes spēle Ventspilī risināsies 9. martā.

Lai gan pirms spēles tika runāts, ka "Siauliai" nevarēs palīdzēt nedz Sauļus Kuzminsks (plaušu karsonis), nedz Papa Dia (muguras trauma), Senegālas centrs tomēr bija ierindā, taču mačam mājinieki tik un tā varēja pieteikt tikai deviņus vīrus. BK "Ventspils" pretī lika desmit, jo mājās bija palicis ne tikai Folarins Kempbels, bet arī Uģis Pinete.

Mača sākums bija kļūdām bagāts, jo ventspilnieki četrās minūtēs pieļāva tik pat kļūdu, bet Šauļu basketbolisti atbildēja ar trim. Rezultāts gan auga visai pieklājīgā tempā, un ceturtdaļas vidū tablo rādīja 9:8 par labu viesiem. Reklāmas pārtraukums nāca par labu mājiniekiem, jo vispirms tikko laukumā nākušais Ovīdijs Galdika atjaunoja vadību savai komandai, bet uz Artūra Bērziņa kļūdu (piepalīdzēja 217 cm garais Galdika) ar tālmetienu atbildēja Rolands Alijevs - 9:13.

Pieci Mārtiņa Meiera punkti pēc kārtas priekšā atkal ļāva izvirzīties BK "Ventspils", taču noslēgt pozitīvi pirmo ceturtdaļu nesanāca. Pie vainas atkal jau bija pašu kļūdas - desmit minūšu laikā tādas tika pieļautas septiņas (!) reizes, tāpēc visai likumsakarīgi vadībā bija mājinieki. Pēc pirmās ceturtdaļas 17:21. Diemžēl arī pēc īsās pauzes "Siauliai" turpināja lidojumu, gūstot četrus punktus pēc kārtas un panākot jau +8. Pēc otrajā ceturtdaļā spēlētām četrām minūtēm pārtraukumu tomēr pieprasīja mājinieki, jo ventspilniekiem ne tikai bija izdevies nedaudz pietuvoties, bet arī piespiest sāncenšus jau savākt piezīmju normu.

Lai gan viesiem sanāca pāris reizes gandrīz noķert laukuma saimniekus, puslaika beigas krietni labāk jau aizvadīja mājinieki, kas lielajā pārtraukumā devās jau ar deviņu punktu pārsvaru - 40:31. Ventspilniekiem pārtraukumā bija jāspriež gan par to, kā samazināt kļūdu skaitu (14), gan uzlabot metienu precizitāti (no spēles 40%) un aizsardzību.

Otro puslaiku BK "Ventspils" sāka ļoti apņēmīgi, turklāt abos laukuma galos. Pirmo trīsarpus minūšu laikā komanda izvairījās no kļūdām, centīgi cīnījās aizsardzībā un realizēja četrus tālmetienus, rezultātā pietuvojoties līdz 43:45. Šauļiem nācās sasaukt minūtes apspriedi. Nepilnas trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas vidum Jānis Timma ar tālmetienu pēc ilgāka pārtraukuma vadībā izvirzīja viesus (50:49), bet pirms izšķirošajām desmit minūtēm Roberta Štelmahera padotie bija vadībā 55:53.

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā abas komandas ļoti produktīvi spēlēja uzbrukumā, pie tam mājiniekiem padevās pat 4 punktu gājiens (Valters nospēlēja ceturto piezīmi), kas ļāva izvirzīties vadībā 64:62. BK "Ventspils" gan atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas, atkal tiekot priekšā, bet ceturtdaļas vidū uz tablo bija neizšķirts - 68:68.

Sākoties pēdējai minūtei Donalds Simss ar diviem soda metieniem panāca minimālu vadību BK "Ventspils", bet tūlīt pat piezīme tika sameklēta arī Mārtiņam Laksam un ar precīziem metieniem atbildēja arī Vitālijs Liutičs - 76:77 , kad spēlēt atlicis 35 sekundes. Sekoja ventspilnieku minūte un veiksmīgs uzbrukums, kas noslēdzās ar precīzu metienu Simsa izpildījumā, kurš 12 sekundes līdz spēles beigām minūti jau lika paņemt "Siauliai", un arī viņi tajā "izpīpēja" rezultatīvu sadarbību. Spēlēt atlika 5,8 sekundes, kurās BK "Ventspils" pieļāva savu 18. kļūdu, bet mājinieki noorganizēja vēl divus punktus - 78:81.

Atbildes spēle Ventspilī risināsies sestdien, bet ventspilniekiem, iekļūšanai pusfinālā tagad nepieciešama uzvara ar četru punktu pārsvaru.

ventasbalss.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: