Ventspils pilsētas komanda Latvijas III vasaras Olimpiādē startēja 19 sporta veidos un kopumā izcīnīja 43 medaļas, tajā skaitā 15 zelta, 16 sudraba un 12 bronzas medaļas. Savukārt novada sportistiem pa diviem zeltiem un sudrabiem, kā arī trīs bronzas godalgas.

Foto no svarcelšanas, BMX, teikvando, mākslas vingrošana

BMX, atpaliekot tikai no Māra Štromberga, mūsu sportists Toms Mankus izcīnīja sudraba medaļu. Savukārt Mārtiņš Trautmanis Ventspilij izcīnīja trīs bronzas medaļas – riteņbraukšanā šosejā (25 km individuālajā braucienā), 136 km grupas braucienā un MTB.

Tenisā Jānis Skroderis vienspēlē izcīnīja zelta medaļu un dubultspēlē ar komandas biedru Oskaru Vaski – zelta medaļu. Oskars Vaskis vienspēlē izcīnīja 2. vietu.

Cīņas sporta veidos teicami startēja taekvondo sportisti, kopumā izcīnot sešas medaļas – 3 zelta un 3 sudraba. Zelta medaļas izcīnīja Sergejs Paradņiks,  (+80kg), Romāns Biņkovskis (-68kg) un Jūlija Kuzmina (57kg). Savukārt sudraba medaļas izcīnīja Jeļena Ozinska (57kg), Vitālijs Dragunas (-58kg) un Artūrs Kristapāns (-80kg). Boksā zelta medaļu izcīnīja Nikolajs Grišuņins, bet džudo 100 kg kategorijā 2. vietu izcīnīja jaunais un talantīgais sportists Vjačeslavs Romaņonoks  un 3. vietu - Aleksandrs Mjastrjakovs.

Svarcelšanā zelta medaļas izcīnīja Londonas Olimpisko spēļu dalībnieks Artūrs Plēsnieks (+105kg)un svarcēlājs Ulvis Bērzons (līdz 59 kg). Sudraba medaļas sagādāja Ivo Liepiņš (līdz 56kg) un Iļja Menšikovs (līdz 105 kg), kuram tikai mazliet pietrūka līdz zelta medaļai. Traumas dēļ Ventspils komandā nestartēja Viktors Ščerbatihs.

Visplašāk treneru R.Šaubergas un O.Burkovska vadībā Olimpiādē Ventspils komandu pārstāvēja smaiļotāji un kanoe airētāji, kopumā sagādājot 6 medaļas. Dagnis Iļjins izcīnīja zeltu (C1 1000m) un sudrabu (C1 200m), Digna Tuča – zeltu (K1 500m) un sudrabu (C1 200m), bet divniekā kopā ar Santu Blumbergu (K2 500m) izcīnīja sudraba medaļu. Vēl vens divnieks, Krišs Jansons un Mārtiņš Burkovskis, izcīnīja bronzas medaļu. 4. vietu vieniniekos izcīnīja Mārtiņš Burkovskis (C1 1000m) un četriniekos – Digna Tuča, Santa Blumberga, Simona Kozlovska un Līna Paimiņa (K4 500m).

Lielāko gandarījumu sagādāja Sinta Ozoliņa – Kovala, kura ar jaunu personisko rekordu šķēpa mešanā (62.53) izcīnīja zelta medaļu un ceļazīmi uz Londonas Olimpiskajām spēlēm, bet šķēpmetēja Madara Palameika izcīnīja bronzu. Tāllēkšanā triumfēja māsas Grīvas, Lauma Grīva izcīnīja 1. vietu, bet 2. vietu – Māra. Zelta medaļas izcīnīja arī Normunds Pūpols (augstlēkšanā, 2.18m) un Arnis Rumbenieks (20 km soļošanā). Ar jaunu personisko rekordu 800 metros 3. vietu izcīnīja Līga Jansone, bet Jekaterina Čekale – 100 metros izcīnīja bronzu. Diemžēl traumas dēļ Jekaterina neturpināja cīņu par medaļu 200 metros.

Neskatoties uz to, ka ventspilnieces sporta vingrošanā bija vienas no jaunākajām dalībniecēm, tomēr spēja izcīnīt 5 medaļas. Īpašus panākumus, izcīnot 4 medaļas, guva Anastasija Viņņicka – daudzcīņā, atbalsta lēcienā un līdztekās bronza, bet brīvajās kustībās – sudraba medaļa. Valērija Savicka atbalsta lēcienā izcīnīja sudraba medaļu.

Stenda šaušanā zelta medaļu izcīnīja ilggadējais sportists Eduards Kirjačoks. Tikai mazliet līdz bronzas medaļai pietrūka Ģirtam Dzintaram. Sporta skolas „Spars” audzēkņi startēja ložu šaušanā, Kristaps Smiltnieks izcīnīja 10.vietu, bet Rūdolfs Smaliķis 11.vietu. Sestajā vietā ierindojās Gundars Briedis. Ventspils debitēja loku šaušanā. Labāko rezultātu uzrādīja Viktors Avsjuks (5. vieta) un Pāvels Šatrava (6. vieta).

Sporta spēlēs ventspilnieki startēja basketbolā un futbolā. Basketbolā sieviešu komanda izcīnīja 3. vietu, bet vīriešu komanda – 4. vietu. Futbolā vīriešu komandai 3. vieta, sievietēm – 5. vieta.

Labāko rezultātu no peldētājiem uzrādīja Roberts Jurčenko, kurš 1500m brīvajā stilā un 400m brīvajā stilā izcīnīja 5. vietu. Olimpiādē spēkus izmēģināja arī Golfa spēlētāji, kur labāko rezultātu 44 dalībnieku konkurencē sasniedza Andris Vilcmeiers (24. vieta), savukārt pludmales volejbolā ventspilniekiem Andrim Bogdānovam un Matīsam Kaņepem dalīta 25. – 32. vieta.  Labākais no ventspilniekiem triatlonā bija Andris Valters, ierindojoties 34. vietā.

Ventspils pilsētas komandas medaļu sadalījums pa sporta veidiem:

  • Vieglatlētikā 9 medaļas (4 zelta, 3 sudraba, 2 bronzas)
  • Taekvondo 6 medaļas (3 zelta, 3 sudraba)
  • Smaiļošanā un kanoe airēšanā 6 medaļas (2 zelta, 3 sudraba, 1 bronzas)
  • Sporta vingrošanā 5 medaļas (2 sudraba, 3 bronzas)
  • Svarcelšanā 4 medaļas (2 zelta, 2 sudraba)
  • Tenisā 3 medaļas ( 2 zelta, 1 sudraba)
  • Riteņbraukšanā šosejā 2 bronzas medaļas
  • Džudo 2 medaļas (1 sudraba, 1 bronzas)
  • Stenda šaušanā 1 zelta medaļa
  • Boksā 1 zelta medaļa
  • BMX 1 sudraba medaļa
  • MTB 1 bronzas medaļa
  • Basketbolā 1 bronzas medaļa
  • Futbolā 1 bronzas medaļa 

Novada komanda izcīnīja septiņas medaļas, no kurām divas bija augstākā kaluma – skrējējam Konstantīnam Savčukam (viņam arī bronza) un airētājam Edijam Gruzdam (arī sudrabs). Sudraba medaļas airētājai Irbei Kandei, bet bronzu vieglatlēti Baiba Celma un Kaspars Gulbis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: