Stāvlaukumā pie Pludmales akvaparka risinājās Ventbunkers Lielās Balvas izcīņa un Latvijas čempionāta supermoto 6. posma sacensības.

Ventbunkers Lielās balvas izcīņa notika jau 13.reizi, kurā cīnījās braucēji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Sacensībās startēja 16 moto braucēji, kuri veica 8 priekšbraucienus (4 dalībnieki vienā braucienā), lai cīnītos par iekļūšanu pusfināla sacensībās. Līdzīgi kā spīdvejā par uzvaru braucienā sportists saņēma četrus punktus, otrā vieta attiecīgi trīs, nākamās pozīcijas par punktu mazāk. Pusfinālā iekļuva 12 labākie braucēji, starp kuriem bija arī ventspilnieks un Rodeo pārstāvis Toms Macuks.

Divi ātrākie braucēji no katra pusfināla brauciena (3.braucieni) iekļuva sacensību finālā. Skatītāju atbalstīts, Macuks savā pusfināla braucienā līdz pēdējam aplim atradās līderpozīcijās, kam sekoja kritiens un trešā vieta finišā. Tomam pēdējā tramplīnā kamieļa mugura, izslīdēja motocikla priekšējais rats, kas liedza dalību finālsacensībās.

Finālā iekļuva divi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvji. Jāpiebilst, ka cīņā par čempiona titulu, braucējiem nācās veikt 10 apļu sacensības, iepriekšējās kārtās bija pieci. Par sacensību uzvarētāju kļuva igauņu jaunais motosportists Rannars Ūsna, aiz sevis atstājot labāko Latvijas pārstāvi Agri Ļitvinovu. Brauciena beigās Agris pieļāva kļūdu un krita tajā pašā vietā, kur mūsu Macuks. Tomēr Ļitvinovs spēja saņemties un finišēt otrajā vietā. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa lietuvietis Dinas Pozniakas.

Pēc spraigajām sacensībām sekoja motošovs, kurā skatītājus priecēja Jānis Rozītis un Lauris Džims. Motosportisti rādīja vēl neredzētus trikus, par kuriem 1500 sanākušie skatītāji bija lielā sajūsmā. Visinteresantākais priekšnesums bija riepu svilināšana, kurai beigās sekoja negaidīts tās sprādziens.

Viens no pasākuma organizatoriem motokluba Rodeo direktors Arvis Sanders ir ļoti gandarīts par aizvadītajām sacensībām. Sajūtas nepievīla un izdevās viss ieplānotais. Jaunas lietas vieš neziņu kā būs, kā strādās, bet viss sanāca un esmu ļoti apmierināts ar interesanto pasākumu, tā Sanders. Galvenais, ka skatītāji un sportisti ir apmierināti ar sacensībām. Sanders sacīja, ka ir divas atziņas, kas būtu vēl jāuzlabo nākošgad, bet tās tagad netiks atklātas, lai paliek pārsteigums. Mēģinām būt tuvāk skatītājiem, sports un kultūra kopā, lai apmeklētājiem ir izvēles iespējas. Sacensības notika jau 13.reizi, priecē, ka tajās sportisti iztika bez traumām un incidentiem, tas nozīmē, ka esam uz pareizā ceļa, piebilda Sanders.

Direktors sacīja arī lielu paldies Ventbunkeram, bez kura atbalsta sacensības nebūtu notikušas, kā arī Ventspils pilsētas domei, labiekārtošanas kombinātam, Olimpiskajam centram Ventspils, pašvaldības policijai, AS Aureus kapitāls, SIA Dzintarjūra, SIA Sumata, SIA Storent, Red Bull, veikaliem Trek, Mājai un Dārzam, Top.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: