Ir noritējusi „Ventspils ēnu diena” ekonomikā un pārvaldē, kurā piedalījās arī Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centra „Ventspils Profesionālā vidusskola” (PIKC) audzēkņi - izglītības programmas „Grāmatvedība” 2. kursa audzēkne Baiba Juškova un izglītības programmas „Komerczinības” 3. kursa audzēkne Solvita Dubenlāže.

Pēdējos gados Latvijā aizvien populārāka kļūst "Ēnu diena” – informatīvi izglītojošs pasākums, kas piedāvā jauniešiem iespēju kļūt par valsts un pašvaldību amatpersonu, uzņēmumu un citu organizāciju darbinieku, mākslinieku un populāru cilvēku novērotāju, pavadīt ar viņiem darba dienu un iepazīties ar darba pienākumiem.

Pasākumā kā „ēnas” piedalījās 25 Ventspils pilsētas vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu 10.–12. klašu audzēkņi, kuri apgūst ekonomiku un biznesu, savukārt „ēnu devēju” statusā – Ventspils pašvaldības un pašvaldības kapitālsabiedrību vadība, pilsētā strādājoši uzņēmēji un uzņēmumu darbinieki. Jaunieši iepazina darba procesu Ventspils pilsētas domē, PSIA „Ventspils reiss”, SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”, AS „Ventspils Grain Terminal”, AS „Kālija parks”, AS „Swedbank” un AS „SEB banka” filiālēs, Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, Ventspils Augstskolā, „Bucher Schoerling Baltic” un citos uzņēmumos.

Pēc pasākuma dalībniekiem paredzēta tikšanās ar pasākuma organizētājiem un uzņēmējiem, kuras laikā jaunieši dalīsies savos iespaidos un gūtajā pieredzē „Ventspils ēnu dienas” laikā.

Baiba un Solvita atzinīgi novērtē Ventspils ēnu dienās gūto pieredzi, iespēju pilnveidot savas zināšanas, kā arī iepazīt konkrēto uzņēmumu – AS „Swedbank” un Ventspils Tūrisma informācijas centra darbu.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: