VUGD atgādina, ka, iestājoties siltākam laikam un ceļoties ūdens līmenim, ledus upēs, ezeros un citās ūdens krātuvēs tiešām paliek bīstams un plāns, tajā izveidojas plaisas un ledus jebkurā brīdi var ielūzt vai sākt kustēties.

Bet ņemot vērā to, ka uz ūdens vēl sēž makšķernieki, jāatgādina, ka bīstamākās vietas ūdens krātuvēs ir upju satekas un ietekas citās ūdens tilpnēs, vietas zem tiltiem, upju līkumi, kur ir lielāka straume.

Ekstrēmistiem, kuri mīl pavadīt laiku uz ledus, tomēr būtu nepieciešams līdzi ņemt pirmā palīdzības priekšmetus – glābšanas vestes vai hidrokostīmus, irbulīšus izkļūšanai atpakaļ uz ledus. Nevajadzētu tuvoties tiem nelaimīgajiem, kas ielūzuši, jo ielūzt varat arī jūs pats. Pasviediet ūdenī ielūzušajam virvi vai dēļa gabalu.

Izglābtajiem nepiedāvājat alkoholu un nevediet viņus pirtī. Tas, sakarā ar strauju asinsvadu izplešanos, var novest pie sirds plīsuma. Sasedziet viņus, ievediet siltā telpā vai automašīnā, izsauciet mediķus, jo jau 15 minūšu atrašanās ledus aukstā ūdenī var novest pie neatgriezeniskām sekām.

Tapāt vēlamies lūgt vecākus un skolotājus, lai viņi parunā ar saviem bērniem, ka atrasties uz ledus ir bīstami.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: