Kā liecina Ventspils Tūrisma informācijas centra apkopotie dati, 2011. gadā būtiski pieaudzis nakšņošanas ilgums Ventspils naktsmītnēs.

Vidējais uzturēšanās ilgums 2011. gadā sasniedzis 2,4 diennaktis, bet 2010. gadā tas bija 1,6 diennaktis. Pagājušo gadu viesu skaits naktsmītnēs salīdzinājumā ar 2010. gadu palielinājies par 6%. Kopumā Ventspils naktsmītnēs nakšņojuši gandrīz 95 tūkst. cilvēku.

Faktiski ir izpildīts Ventspils pilsētas domes vadības un Ventspils tūrisma uzņēmēju tikšanās reizē 2011. gada 18. maijā kopēji nospraustais mērķis – palielināt tūristu uzturēšanās ilgumu Ventspilī. Pateicoties īstenotajai plašajai apmeklētāju mārketinga programmai Latvijas un ārvalstu dažāda veida medijos, kuras ietvaros tika četras reizes gadā izdotas tūrisma avīzes, rīkoti dažādi kultūras un sporta pasākumi, kā arī izveidoti jauni tūrisma objekti, izdevies piesaistīt pilsētai tūristus, līdz ar to nodrošinot klientus tūrisma nozarē strādājošajiem uzņēmumiem.

To apliecina arī pēc Ventspils pilsētas domes pasūtījuma veiktais SKDS pētījums, kur saskaņā ar Ventspils viesu sniegto informāciju, vidējais Ventspilī pavadīto nakšu skaits ir trīs naktis. Savukārt vidējā respondentu nosauktā vienā Ventspils apmeklējuma dienā uz vienu cilvēku iztērētā naudas summa ir 33,29 Ls, kas nozīmē, ka gadā vidējā nakšņojošo tūristu iztērētā nauda Ventspilī ir ap 7,6 milj. Ls. Pieņemot, ka vidējā naktsmītnes cena ir ap 10 Ls, par nakšņošanu Ventspilī gadā tiek tērēti ap 2,3 milj. Ls.

Saglabājusies tendence, ka naktsmītnes vairāk izmanto ārvalstu ceļotāji – gandrīz 60 % jeb vairāk kā 55 tūkst. cilvēku no kopējā nakšņotāju skaita. Starp ārvalstniekiem visvairāk nakšņotāju ir no Lietuvas - 33 tūkst. Viņu skaits 2011. gadā pieaudzis par 26%. Audzis arī nakšņotāju skaits no citām valstīm: Vācija par 26%, Krievija – 20%, Somija – 24%, bet visvairāk audzis ceļotāju skaits no Zviedrijas – par 34%.

Vispopulārākā apmešanās vieta Ventspilī joprojām ir Piejūras kempings, kur uzturējušies gandrīz 39 tūkst. jeb 40% no visu 2011. gadā Ventspils naktsmītnēs nakšņojošo cilvēku skaita. Viesnīcas par savu nakšņošanas vietu izvēlas ap 28% ceļotāju, viesu namus ap 17%, bet jauniešu mītnes jeb hosteļus gandrīz  13% cilvēku.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: