Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Runā krieviski, bet balsos pret

Nataļja un Oskars Tļevcēževi ģimenē runā krieviski – tā esot ātrāk un ērtāk –, bet rīt, dodoties uz referendumu, sieva un vīrs balsos pret ierosinājumu piešķirt krievu valodai valsts valodas statusu.

Šafranskis ir uz vienu roku ar Lindermanu

Ventspils domes opozīcijas deputāts Vladislavs Šafranskis nenoliedz, ka viņš sadarbojas ar Vladimiru Lindermanu un ka abi kopā aģitē par grozījumiem Satversmē. Šafranskis nenoliedz arī tālāku sadarbību, taču tajā pašā laikā arī neslēpj, ka atbalsta Zatlera Reformu partiju.


2.lpp. Viedoklis: „Slinkums – veselības ienaidnieks”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ceļš līdz aptiekai ir vieglākais ceļš. Ievērojami grūtāk ir pacelt pašam sevi no krēsla vai mīkstā dīvāna, iznest ārā svaigā gaisā un sevi pakustināt. Pacelt un paknibināt televizora pulti ir vieglāk nekā trīs reizes izstiepties vai pietupties. »

3.lpp. 

Es balsošu PRET divvalodību Latvijā

Andris Siliņš, Latvijas Agronomu biedrības valdes loceklis

– Iemeslu, lai referenduma dienā mēs dotos uz vēlēšanu iecirkņiem un balsotu pret Satversmes grozījumiem, kas paredz divvalodību un valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, ir daudz un dažādi. Piekrītu režisoram Alvim Hermanim, kurš nebaidījās pateikt, ka tie, kas balsos par divvalodību, ir nodevēji, jo nav saprotams, kā cilvēks, kas izraidīts no savas valsts, var Latvijā ierosināt likumdošanas izmaiņas un referendumu.

Iesaka mazināt auto nodokli

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) Saeimā iesniegusi priekšlikumu uz pusi samazināt uzņēmumu vieglo automobiļu nodokli, kā arī mototransporta nodokli. Ventspils uzņēmēji apgalvo, ka, kaut niecīgs, tas tomēr būtu atvieglojums šī brīža grūtajā situācijā.

4.lpp.

Sakārto pēdējo sporta zāli

Var teikt, ka ir pienācis vēsturisks brīdis, jo tiek sakārtota pēdējā neremontētā sporta zāle pilsētā. Pie atjaunotas un moderni aprīkotas sporta zāles beidzot tiks arī Ventspils vakara vidusskola.

Mūsmājas panāk soda atcelšanu

Daudzu ventspilnieku iemīļotās kafejnīcas Mūsmājas saimnieki panākuši, ka viņiem atceļ uzlikto 500 latu naudas sodu par radio klausīšanos.

Nils Īle aicina muzicēt

Biedrība Orff Ventspils un perkusiju meistars Nils Īle aicina ventspilniekus pieteikties nodarbībām, kurās kopā izbaudīt ritma un mūzikas spēku.

5. – 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Vide. Pirmie darbi piemājas dārzā

Ielas, pagalmi un dārzi joprojām ir ziemas aukstuma, sniega un ledus savažoti. Šķiet, ka runāt par pavasara tuvošanos un dārza darbiem vēl ir pāragri. Tomēr dienas garums kopš gada sākuma ir pieaudzis turpat par trim stundām, tūlīt beigsies pēdējais ziemas un sāksies pirmais pavasara mēnesis. Un ir tādi darbiņi dārzā, kuru paveikšanai pienācis pēdējais laiks, uzsver pilsētas dārzniece Zaiga Brunava.

Augi – indē vai pasargā

Istabas augi, kas cauru gadu priecē ar krāšņām lapām un ziediem, interesantām formām un krāsām, telpās ver radīt labvēlīgu auru, attīrīt no piesārņojuma, taču var būt arī indīgi.

Suņu pastaigas sala laikā

Lielais sals jau aiz muguras, taču ziema joprojām sagādā kādu saltu rītu vai vakaru. Kā rīkoties suņu saimniekiem – doties ar saviem mīluļiem pastaigā vai labāk palikt mājās, siltumā? Atbild Guntis Naglis.

8.lpp. Sports. Treniņnometne noslēgusies, kārta sacensībām

Slēpošanas kalns Lemberga hūte savā neilgajā pastāvēšanas laikā kļuvis par vienu no daudzpusīgākajiem un labākajiem kalniem visā Latvijā, jo to par savu treniņu vietu šogad izvēlējusies Latvijas snovborda frīstaila izlase, kā arī šajā nedēļas nogalē tur risināsies sacensības Latvijas kauss snovbordā un frīstaila slēpošanā.

Telpu futbolisti turpina cīņu par medaļām

Pirmos zaudējumus Kuldīgas atklātajā čempionātā telpu futbolā piedzīvojusi mūsu vienība Honda, tikmēr trešo uzvaru pēc kārtas tajā guvusi otra Ventspils pārstāve VTO.

9.lpp. Pieturas punkts – VIRPE

Palielajā Ances pagasta ciematā Virpē kūsā dzīvība, rūc traktori, cilvēki strādā un atpūšas...   

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: