Pēc vairāk nekā mēnesi ilgušām smagām sarunām par koalīcijas veidošanu Saeima šodien lemj par Valda Dombrovska jaunās valdības apstiprināšanu.

Šobrīd Saeimā jau ilgāku laiku risinās debates, kurām var sekot līdzi šeit.

Par jaunās koalīcijas veidošanu vienojušies 56 tautas kalpi - "Vienotības" 20 deputāti, 16 Zatlera reformu partijas (ZRP) deputāti, 14 deputāti no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī seši neatkarīgie deputāti, kuri pameta ZRP. Savukārt opozīcijā paliks 44 deputāti - 31 no "Saskaņas centra" (SC) un 13 no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Jaunās valdības deklarācija paredz, ka aizsardzības ministrs būs Artis Pabriks (V), finanšu ministrs - Andris Vilks (V), veselības ministre - Ingrīda Circene (V), labklājības ministre - Ilze Viņķele (V).

No ZRP būs ārlietu ministrs - Edgars Rinkēvičs, ekonomikas ministrs - Daniels Pavļuts, iekšlietu ministrs - Rihards Kozlovskis, izglītības un zinātnes ministrs - Roberts Ķīlis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs - Edmunds Sprūdžs.

Kultūras ministre būs Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), un tieslietu ministrs - Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Savukārt zemkopības ministre būs Laimdota Straujuma no "Vienotības", bet satiksmes ministrs - Aivis Ronis. Satiksmes ministrija būs "Vienotības" un no ZRP atšķēlušos sešu deputātu atbildībā.

Jaunajā Saeimā opozīcijā palikušās "Saskaņas centra" un Zaļo un zemnieku savienības frakcijas, kurās kopā ir 44 deputāti, solījušas balsot pret Dombrovska jaunās valdības apstiprināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: