Laikraksta “Ventas Balss” sestdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Secinājumi pēc «Kalkūniem»

Pansionātā «Selga» gadījums, līdzīgs «Kalkūnu» šausmām, nav iedomājams. To apliecina ne tikai pansionāta vadītāja un aprūpētāja, bet arī gulošās iemītnieces.

Pils fasādi remontē vjetnamietis

Ventspils Livonijas ordeņa pils fasādes rekonstrukcija, kas ilga visu vasaru, nu tikpat kā pabeigta. Apakšuzņēmēja SIA «Ambervilla» darbinieku vidū varēja pamanīt arī austrumnieciska izskata vīru.

2.lpp. Viedoklis: «Iztiksim bez Džamšuda», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietnieks Imants Vīksne

«...situācijā, kad Latvijā ir ap 200 000 bezdarbnieku, kādēļ gan būtu jāatbalsta tālāka savējo slīgšana nabadzībā.»

3.lpp.

Ārzemju viesi slavē ģimnāziju

Lai uzzinātu, kā Latvijas skolēns, pēc tam students un augstskolas absolvents iekļaujas darba tirgū un izmanto iegūto izglītību, Ventspilī nedēļu uzturējās piecu Eiropas valstu izglītības darbinieki.

Interese pat veselības apdrošināšanu ir

Apdrošināšanas kompānijas sākušās piedāvāt veselības apdrošināšanu arī privātpersonām. Ventspilnieki, kuriem darba vieta veselību neapdrošina, aktīvi sākuši tās iegādāties. Pagaidām gan šo tirgus nišu aizņem vien daži apdrošinātāji Latvijā.

Bez nodokļiem nebūs arī pabalstu

Ceturtdien Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) Ventspilī rīkoja semināru darba devējiem un pašvaldību pārstāvjiem. Tika apspriesta situācija darba tirgū, nodarbinātības iespējas un sadarbība ar pašvaldībām. Pēc semināra NVA direktore Baiba Paševica atbildēja uz «Ventas Balss» jautājumiem.

4.lpp.

Izrāda ķermeņa analizatora iespējas

Ventspils poliklīnika prezentēja daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru, kas kalpos arī iedzīvotāju veselības profilaksei.

Slimības kļūst arvien ielaistākas

Latvijas slimnīcas ziņo, ka pēdējā gada laikā strauji pieaudzis pacientu skaits ar ielaistām slimībām. Izņēmums nav arī Ventspils.

 

5.-6. lpp. TV Programma

 

7.lpp. Kriminālziņas

Divas dienas kāpj pāri līķim

Ventspils tiesa šonedēļ skatīja lietu, kurā apsūdzētais bija tik stipri piekāvis savu pudeles brāli, ka viņš no gūtajām traumām mira. Divas dienas mirušais mētājās dzīvoklī uz grīdas, jo vainīgais baidījās izsaukt policiju.

Pastnieču lietās svaigi pavērsieni

Šī gada aktuālo Ventspils pastnieču lietās ir jauni pavērsieni. Noslepkavotās pastnieces lietā esot aizdomās turamie, bet pastniece spēlmane nodota kriminālvajāšanai.

«Skrējējus» mēģinās ierobežot fotoradari

Rīgas reģionā jau pēc divām nedēļām parādīsies jaunie fotoradari, kas ķers ātrumpārkāpējus. Tas, kad fotoradari parādīsies Ventspils pusē, pagaidām vēl nav zināms.

 

8.lpp. Sports

Aktīvākais skrējējs – Galauskis

Tautas skriešanas pasākumā «Nāc un sporto!» šīs sezonas laikā piedalījušies vairāk nekā 140 ventspilnieki, no kuriem visaktīvākais bijis Gundars Galauskis.

Šorttrekistiem spēcīga pārbaude

Jēkabs Saulītis un Roberto Puķītis ar dažādām sekmēm startējuši starptautiskajās šorttreka sacensībās Nīderlandē, Hērenvēnā, kurās piedalījās liela daļa Eiropas labāko sportistu.

9.lpp. Dzīvesziņa

Cienastu velim noliek mīlestībā

Līdz Mārtiņiem turpinās veļu laiks, un šīs dienas varam izmantot, lai biežāk atcerētos viņsaulē aizgājušos un pamielotu viņus. Kāds to uzskata par bīstamu spēli, cits domā, ka veļu pacienāšana ir cieņas izrādīšana.

Viedoklis: «Padomā. Sāc domāt», Juris Upenieks, kustību terapeits

«Ja mēs komercializējam medicīnu, psiholoģiju, izglītību, zaudējam cīņu jau saknē.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: