Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

«4 Vēji» tiek ārpus šova

Basketbola klubs "Ventspils" uzaicināja šova «O!Kartes skatuve.Dzimuši mūzikai» grupas «4 Vēji» dalībniekus uzstāties Ventspilī. Dziedātājai Madarai Grēgerei tas bija īpaši emocionāls brīdis.

Priecē rudens sārtvaidzes

Zemeņu audzētājas Rudītes Boitmanes un dārznieka Nila Taubes eksperiments devis rudenim neraksturīgu, bet skaistu rezultātu – viņu siltumnīcā sārtojas zemenes.

2.lpp. Viedoklis: «Sūnu ciems», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ja valsts par ieguvumu uzskata to, ka ar angļu valodas kursu palīdzību cilvēks uz laiku tiek izvilkts no bezdarbības, piespiežot ik rītu nomazgāt muti, uzģērbt labāko drēbju kārtu, par to viņam samaksājot algu, tad tā ir sūnu ciema filozofija.»

3.lpp.

Skolotāju algas būs laikā

Kaut arī jautājums par mērķdotāciju sadali pedagogu algām valstī nav līdz galam atrisināts, skolotāji algas par septembri saņems atbilstoši tarifikācijai.

Ražojam medmāsas vecajai Eiropai

Ar vienu roku sniedzot atbalstu profesionālo prasmju celšanā, ar otru vecā Eiropa aicina Latvijas medmāsas pamest savu valsti un doties aprūpēt slimniekus svešumā. Arī no Ventspils slimnīcas trīs māsas devušās projām.

Apkurē vairs neizmantos mazutu

Ventspils siltums uzsācis vērienīga projekta īstenošanu, lai pēc diviem gadiem pilsētas apkurē vairs nevajadzētu izmantot dārgo mazutu, bet to varētu aizstāt ar koksnes biomasu.

4.lpp.

Laulības ar ārzemnieku: svētki un ikdiena

Šodien tas vairs nav nekāds retums, ka daudzas sievietes no Latvijas sapņo atrast Eiropā sev bagātus līgavaiņus. Tomēr ne visām tas izdodas: izrādās, ka cienījami precinieki var nemaz nebūt tik cienījami.

5.lpp. Stils un mode

Veido mākslu uz sejas

Kurzemes TV Ventspils studijas grima māksliniece Inna Nagorna tikko iedvesmas un idejām bagāta atgriezusies no kursiem Ukrainā. Jaunā, talantīgā sieviete ir apņēmības pilna attīstīt vizāžu arī Ventspilī.

Aktuālais apģērbā šoruden

Rudenī krāsas apģērbā vairs nav tik spilgtas kā vasarā, tomēr aktuāli ir izmantot vienu košu akcentu – piemēram – citronu dzeltenā vai oranžā krāsā. Kopumā rudens krāsu paletē dominē drosmīgie sinepju toņi.

6.lpp. Sports

Janga metiens atnes uzvaru

Pirmo uzvaru jaunajā basketbola sezonā izcīnījis BK Ventspils – pateicoties Džamara Janga pēdējā sekundē realizētajam trīspunktu metienam, tas ULEB Eiropas kausa pirmajā kvalifikācijas spēlē ar 75:74 izrāva uzvaru pār Ukrainas vienību Azovmash.

Olimpiskā diena Ventspilī

Piektdien visā valstī atzīmēs Olimpisko dienu, un plānots, ka tajā piedalīsies vairāk nekā 38 tūkstoši Latvijas skolēnu. Īpaši sportiska tā būs Ventspilī, kur tiks piedāvāts plašs aktivitāšu klāsts, kā arī šajā pasākumā piedalīsies pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi un aicināti piedalīties pilsētas iedzīvotāji.

7.lpp. Brīvbrīdim

Autobusā noklausītas sarunas

Laimdotas Sēles romāns «Septiņu rūnu kalns»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: