Lai sniegtu vairāk informācijas un vairotu izpratni par sociālpsiholoģisko pakalpojumu nozīmi , Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem „Paspārne” 4. augustā no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00 savās telpās Talsu ielā 39, Ventspilī organizē Atvērto durvju dienu.

Pasākums paredzēts centra atbalstītājiem, sponsoriem, policijas, medicīnas, sociālo dienestu un bāriņtiesu pārstāvjiem, un visiem interesentiem, kas vēlas iepazīties ar Krīzes centra ikdienas darbību.

Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem „Paspārne” jau piecus gadus darbojas sociālā darba jomā, sniedzot sociālpsiholoģisko palīdzību Ventspils pilsētas iedzīvotājiem, kā arī sievietēm un bērniem, kuri cietuši no vardarbības no citām Latvijas pašvaldībām.

Organizācijas mērķis ir sabiedriskā labuma darbība – sniegt atbalstu veselīgas un stipras ģimenes veidošanai, veikt bērnu un sieviešu tiesību aizstāvību un ar to saistītu programmu īstenošanu. Klienti pamatā ir bērni. Tie ir bērni, kuri cietuši no emocionālas, fiziskas un seksuālas vardarbības.

Divas trešdaļas bērnu, kuri nonāk krīzes centrā, ir ar dažādu pakāpju attīstības traucējumiem, kuri izveidojušies nepietiekama uztura, uzmanības , vecāku rūpju un mīlestības trūkuma rezultātā.

Bērnu dzīves apstākļi pirms nonākšanas ”Paspārnē” bieži vien ir bijuši ļoti smagi – vecāku bezdarbs un ļaušanās kaitīgiem ieradumiem bērniem ir liedzis iespēju saņemt pilnvērtīgu uzturu, apģērbu, medicīnisko palīdzību. Izmisums vecākus ir spiedis uz neapdomīgu rīcību.

Arvien izplatītāka kļūst tāda sociālā parādība kā vardarbība ģimenē, kas gandrīz vienmēr neatgriezeniski traumē ģimenē augošos bērnus. Viņi vardarbību iemācās kā uzvedības modeli un vienīgo iespējamo problēmu risinājumu. Turklāt neviens nevar paredzēt, kura vardarbības epizode ģimenē var izrādīties pēdējā un liktenīgā .

Savas darbības laikā centrs ir uzņēmis un sniedzis palīdzību vairāk kā 900 krīzē nonākušiem vai no vardarbības cietušiem bērniem un sievietēm. Krīzes centra speciālisti (psihologi, sociālie darbinieki, mediķis, juriste u.c.) rod risinājumu katrai konkrētajai situācijai, sadarbojoties ar sociālajiem dienestiem, bāriņtiesām, policiju, mācību un medicīnas iestādēm. Dažkārt pietiek ar mazumiņu, lai atgrieztos cerība, ģimene atkal varētu būt kopā un radīt drošu pamatu saviem bērniem.

DIENAS KĀRTĪBA ATVĒRTO DURVJU DIENAI

2011. gada 4. augustā

Sociālo dienestu, bāriņtiesu, policijas un medicīnas darbinieku pārstāvjiem.

Atbalstītājiem, sponsoriem un citiem interesentiem

11.00 – 11.30

Prezentācija „Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem „Paspārne” vakar, šodien, rīt…”

11.30 – 12.30

Sociālpsiholoģiskās rehabilitācijas pakalpojumi krīzes centrā „Paspārne” .

Valsts finansēto programmu realizēšana, pieejamie maksas pakalpojumi.

11.30 – 12.30

Iepazīšanās ar krīzes centra ikdienas darbību, telpu apskate, iepazīšanās ar speciālistiem.

12.30 – 13.30

Tikšanās ar KC speciālistēm (sociālo darbinieci, sociālo pedagoģi, psiholoģi).

Iepazīšanās ar krīzes centra ikdienas darbību, telpu apskate.

12.30 – 13.30

Sociālpsiholoģiskās rehabilitācijas pakalpojumi krīzes centrā „Paspārne” .

Valsts finansēto programmu realizēšana, pieejamie maksas pakalpojumi.

13.30 – 14.00

Eiropas Savienības programmas „Daphne” ietvaros ieviestā projekta „Nākotnes paaudze bez vardarbīgām attiecībām”( X generation till non violent relations) laikā tapušās filmas, par vardarbības novēršanas profilaksi, demonstrēšana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: