Sestdien Reņķa dārza apkārtnē notikušās Nacionālās amatieru čempionāta sacensības motobraucējiem tika pārtrauktas dēļ avārijas, kurā, cik zināms, cietuši divi sacensību skatītāji. Paši motobraucēji nopietnas traumas nav guvuši.

Fotogrāfijas no notikuma vietas.

Olgas Zavadilikas iesūtītās fotogrāfijas.

Kā pastāstīja notikušā aculiecinieki, vienā no pirmajiem sacensību braucieniem, kāds motobraucējs nokritis līkumā. Līkums bijis dizegan grūti pārredzmas un divi nākamie braucēji uzbraukuši virsū nokritušajam. Motocikliem lidojot, divi skatītāji guvuši traumas un aizvesti uz slimnīcu.

Sacensības pēc negadījuma tika pārtrauktas.

Jau ziņojām, ka ap pulksten trijiem pēcpusdienā Reņka dārza apkārtnē bija paredzētas Nacionālā amatieru čempionāta sacensības, kurās piedalīsies dažādu meistarības līmeņu motobraucēji skūteru, supermoto un motošosejas klasē.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins aģentūru LETA informējis, ka negadījums noticis Sporta ielā. Divi motocikli sadūrušies un nokrituši, bet tad lielā ātrumā pietuvojies trešais motocikls, kas izlidojis no trases, aizķerot skatītājus.

Ventspils Kultūras centra direktores Valdas Gulbes rīcībā ir informācija, ka cietuši divi gados jauni skatītāji - sieviete un vīrietis. Pēc notikušā viņi paši esot varējuši piecelties kājās. Abi nogādāti slimnīcā. Savukārt neviens motobraucējs slimnīcā neesot nogādāts. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Uzņemšanas nodaļā aģentūrai LETA nekādas ziņas par cietušajiem nesniedza, aizbildinoties ar lielo aizņemtību.

(papildināts 16.07. plkst.23:09)

Pēc Latvijas Motoklubu asociācijas sekretāra Arņa Blodona teiktā, slimnīcas galvenais ārsts pasākuma rīkotājus informējis, ka slimnīcā nogādātie divi cietušie skatītāji guvuši sasitumus un pēc apskates palaisti mājās, ziņo nra.lv.

"Paldies dievam, nekas traks nav noticis, bet ir izdarīti secinājumi, jo pirmo reizi rīkojam sacensības pilsētas ielās, tādas pieredzes Latvijā nav," sacījis Blodons.

"Nākamreiz ņemsim vērā šo pieredzi, izveidojot trases ar speciāliem nožogojumiem, kurus neviens pat gribēdams nevarēs apiet. Tomēr 2,7 kilometru garo trasi iežogot ar sētu nevarēja, tas var apdraudēt pašus sportistus. Iespējams, ka vajadzēja vairāk drošībnieku," iemeslus negadījumam meklējis asociācijas pārstāvis. Viņš arī vērtējis, ka skatītāju kultūra Latvijā vēl neesot tik laba, kā varētu vēlēties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: