Ventspils Augsto tehnoloģiju parka un LR Izglītības un zinātnes ministrijas konkursā Mums pieder debesis puišu konkurencē uzvarēja Valmieras Valsts ģimnāzijas11. b klases audzēknis Rūdolfs Blaumanis.

Ventas Balss noskaidroja, ka puiša un latviešu izcilā novelista vārds un uzvārds nav vienkārši sakritība – jaunais Rūdolfs ir pazīstamā autora attāls radinieks. «Ar savu vārdu dzīvot ir interesanti, cilvēki vienmēr to atceras,» atklāj valmierietis. «Kad biju mazāks, tad gan nepatika, bet tagad patīk un nekad to nemainītu. Ar savu vārdu noteikti lepojos, jo esmu novelista attāls radinieks. Viņa darbus esmu lasījis daudz un ar īpašām izjūtām, bet mana mīļākā novele ir Nāves ēnā

Konkursam Rūdolfs bija iesūtījis video Neparastā saules sistēma, un par to ieguva grandiozu balvu – iespēju kopā ar otru uzvarētāju, Bauskas 1. vidusskolas skolnieci Airitu Telneri, jūlijā piedalīties starptautiskajā jauniešu nometnē ASV Kosmosa un raķešu centrā Alabamā. «Par kosmosu interesējos jau diezgan sen, lielākoties pateicoties skolai, kurā ir observatorija,» atzīstas Rūdolfs, «protams, daudz cenšos izzināt internetā.» Skolā puisi interesē matemātika, datorzinības un angļu valoda, bet brīvajā laikā – ģitāras spēle un sports. Savu nākotni viņš vēlas saistīt ar kosmosa izpēti, un varbūt kādreiz mēs leposimies ne tikai ar rakstnieku Rūdolfu Blaumani, bet arī ar viņa attālo radinieku un vārda brāli zinātnieku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: