31. martā – Pirmajās Lieldienās pēkšņi šķita, ka lielajā Bērnu pilsētiņā ir kļuvis par šauru, jo bērnu parkā notika Putnu būrīšu izgatavošanas talka, kurā piedalījās vecāki ar bērniem un citi dabas draugi. Folkloras studijas “Vācelīte” un popstudijas “Jūras akmentiņi” audzēkņu svētku radītā gaisotnē tika gatavotas jaunas mājiņas strazdiem un zīlītēm.

Pēcpusdienā pasākums turpinājās bērnu pilsētiņā “Fantāzija”, un pirmajās Lieldienās, čakla un neatlaidīga darba rezultātā, tika izgatavoti 75 būrīši strazdiem un 50 būrīši zīlītēm.

Putnu būrīšu izgatavošanas talka noteikti ir mazāko ventspilnieku mīļākā pavasara talka. Talkas sākumā popstudijas “Jūras akmentiņi” mazākie audzēkņi nodziedāja dziesmiņu par putnu būrīšu gatavošanu, un darbiņš varēja sākties. Šajā brīnišķīgajā pasākumā piedalījās gan bērni, gan viņu vecāki, gan putnu būrīšu izgatavošanas lietpratēji, gan tie, kas mājiņu putniņiem gatavoja pirmo reizi. Pasākuma organizatori uz vietas bija sagatavojuši visu nepieciešamo - būrīšu izgatavošanas pamācības, kokmateriālus, zāģus, āmurus, naglas, zīmuļus, mērlentes un citus darba instrumentus. Lietpratēji talkošanas vietā ieradās arī ar saviem darbarīkiem, un pirmie putnu būrīši ātri vien bija gatavi. Putnu būrīšu izgatavošana nav viegls darbs. Īpaši tiem, kas to dara pirmoreiz vai reti. Sākumā zāģis īsti negrib klausīt, bet jau pēc mirkļa, pateicoties neatlaidībai un vēlmei izgatavot putnu būrīti, veicas arvien labāk, un darbs soli pa solim rit uz priekšu. Rezultātā – putniņiem ir jaunas mājvietas. Daži no talkotājiem izgatavotos putnu būrīšus izvēlējās paņemt līdzi un izvietot tos savā dārzā. Citi tos atstāja pašvaldības darbiniekiem, kuri putnu būrīšus vēlāk uzstādīs kādā no pilsētas parkiem - Jūrmalas parkā, Reņķa dārzā vai Būšnieku ezera apkaimē.

Visi, kas Lieldienās atnāca uz Bērnu pilsētiņu un bērnu parku “Fantāzija”, varēja apvienot patīkamo ar lietderīgo – izgatavot jaunu mājvietu putniņiem un piedalīties Ventspils Kultūras centra organizētajā pasākumā ģimenēm ar bērniem "Raibās Lieldienas". Lieldienu zaķi kopā ar bērniem izmēģināja dažādas tradicionālas un netradicionālas Lieldienu izdarības – olas tika ripinātas, mētātas un olu kaujās noskaidrotas spēcīgākās. Lieldienu zaķi kopā ar vecākiem kārtīgi izšūpoja bērnus, lai odi vasarā nekostu.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • 0
    Pilsēta Pirms 1 mēnesi

    Iedomājieties situāciju, ka būtu tāda preses relīze.
    Jau par tradīciju kļuvis uz lieldienām jaunajām ģimenēm un speciālistiem pasniegt atslēgas no jaunajiem dzīvokļiem skaistajā "daudzstāveņu" rajonā. Šogad pasniegts 75 jaunajām ģimenēm, bet 50 jauniem speciālistiem un pensionāriem. Svinīgajā atslēgu pasniegšanas ceremonijā piedalījās domes vadība un dziedāja jūras akmentiņi.

  • 0
    yolo Pirms 1 mēnesi

    Tas pārāk sarežģiti. Tur domē sastagnējušajiem birokrātiem būtu īsts darbs jādara. Jāsavelk uz Ventspili kompānijas ar dārgu darbaspèku kā arī jāpanāk, lai jaunie mājokļit tiktu šeit celti. Pagaidām šeit ir viss, lai cilvēki pēc 30 gadiem aizmirstu par Ventspili

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 1 mēnesi

    Tig tō pašš galveno "putn" nevaret dabut apakaļ ekš Būr.Rīg Centrāl-cietum ir gaidit,kamēr tō būs notiesat reiz pa visam reizem.

  • -8
    Kriska Pirms 1 mēnesi

    PIlsēta, nevaru saprast kāpēc runājiet par dzīvokliem- padomju laikā pilsētā dzīvoja virs 50 000 iedzīvotāju un viņi taču kaut-kur dzīvoja, tagad pilsētā ap 36000 un jūs sakāt , ka nav kur dzīvot. Vai statistika melo, vai nav iespējas iedzīvotājus saskaitīt

  • -9
    Kristiāna Pirms 1 mēnesi

    Tas būtu tīri skumji, ja tik uz lieldienām ko tādu reizi gadā liktu, ka piesaistīti jauni speciālisti vien reizi gadā.. Tas jau nav tāds kampaņveida pasākums, bet gan ilgstošs un nepārtraukts darbs. Dzīvokļi var būt nav jaunceltās mājās, bet dzīvokļi jau tiek piešķirti, speciālisti tiek piesaistīti..

  • 0
    yolo Pirms 1 mēnesi

    Vai ir pieejama informācija cik ilgi vidēji viens piesaistītais speciālists paliek Ventspilī? Cik papildu darba vietu rodas ar katru piesaistīto speciālistu?

  • -6
    Kristiāna Pirms 4 nedēļām, 1 dienas

    Tā kā par jauno speciālistu vidējo dzīves ilgumu? Ko nozīmē cik ilgi paliek Ventspilī...
    Cik aprobežots esat, ja domājat, ka katrs jaunais speciālists rada jaunu darba vietu? Labs piesaistītais jaunais ārsts nerada nevienu jaunu darba vietu, bet gan nodrošina, ka Ventspilnieki ilgāk ir veseli, strādā, dzīvo, iet uz koncertiem. Jaunie pedagogi arī ir speciālisti. Ir jaunie uzņēmēji-speciālisti, tie rada darba vietas, bet nu tas nav salīdzināms mērogs.

  • 0
    edmundos Pirms 4 nedēļām, 1 dienas

    Jau kuro reizi jāpārliecinās par šīs aitas(Kristiāna) stulbumu!!
    Tiešām nepielec, ka tiek uzsvērts uz nevis uz speciālista dzīves ilgumu, bet uz šī darboņa ilgumu ventspilnieku labā!!!
    Neba šos dzīvokļus iegādājusies dome. Visi šie dzīvokļi ir nodokļu maksātāju, respektīvi ventspilnieku apmaksāti. Un loģiski iedzīvotājiem ir tiesības zināt, cik tad tie speciālisti nostrādā Ventspilī. Vai tik nav nostrādāts īss laika posms un dzīvoklis tiek laimīgi prihvatizēts ar domes svētību.
    Vēlreiz uzsveru, ka šie jautājumi rodas, jo nav ticības esošajiem vadoņiem. Par ko liecina fakts, ka kaut kāda Kristiāna ar savu bandu izgrūž cauri domei projektu par Reņķenes pārbūvi, kur vairākums ventspilnieku ir pret!
    Man jau vairāk liekas, ka zem šo speciālistu piesega vienkārši ventspilnieki tiek pastumti par tādiem melnā darba darītājiem. Jo mērķtiecīgi tiek nolasīta tāda kādam paklausīga komanda.
    Lai būtu saprotamāk, tāpat kā padomju savienībā, sūtīja mums neaizvietojamos speciālistus.

  • -4
    Kristiāna Pirms 4 nedēļām

    Nu tie speciālisti jau parasti tiek piesaistīti ar minimālo līguma termiņu, turklāt neviens jau viņiem dzīvokļus nedāvina par baltu velti, viņiem tā pat ir jāmaksā i īre, i komunālie. Vienkārši viņiem to dzīvokli sameklē. Neviens no ventspilniekiem par viņu dzīvokļiem nemaksā, atmostieties no kaut kādas paralēlās pasaules. Kādā iedomu leiputrijā jūs dzīvojat!?

  • 0
    yolo Pirms 3 nedēļām, 6 dienām

    Kā piemērs par manu aprobežotību- ja pilsētā tiek radīta viena darba vieta augsti kvalificētam un attiecīgi apmaksātam speciālistam, tad tas rada papildu pieprasījumu, santehniķiem, frizieriem, ēdināšanai utt. Gan jau tas notiek arī dotajā brīdī ar ārstiem, kurus piesaista. Ja šādi netiek vērtēta cilvēku piesaiste pilsētai, tad hvz kurš šeit ir aprobežots…

  • 0
    edmundos Pirms 4 nedēļām

    Ceru, ka pati saprotat ko rakstāt? Speciālisti, kuri paši nevar atrast īres dzīvokļus!!!
    Ja es atradīšu speciālistu, kurš ar domes svētību prihvatizējis dzīvokli, pazudīsi no foruma?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: