Pasažieru pārvadātājs pašvaldības SIA "Ventspils reiss" 24.martā, kad gaidāma pasažieru pārvadātāju brīdinājuma protesta akcija, atcēlis visus reisus no Ventspils uz Kuldīgu un Liepāju, kā arī sešus Rīgas reisus.

Šajos maršrutos pasažieriem vajadzēs izmantot citu pārvadātāju pakalpojumus - piemēram, "Liepājas autobusu parks", pretēji iepriekš paustajam, protesta akcijā nepiedalīsies un nevienu reisu, tostarp uz Ventspili, nav atcēlis.

„Ventspils reisa” valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis akcentē, ka tieši Kuldīgas un Liepājas reisi ir īpaši nerentabli - finansējuma samazinājuma gadījumā nāksies tos likvidēt. Rentabli ir tikai atsevišķi reisi no Ventspils uz Rīgu. Protesta akcijas dienā "Ventspils reiss" no 16 Rīgas reisiem atcēlis sešus, bet tiks nodrošināti 10 reisi - pieci katrā virzienā.

Lieģis akcentēja, ka "Ventspils reiss" piedalās protesta akcijā, jo uzņēmumam rūp pasažieru un darbinieku intereses. Finansējuma samazinājuma gadījumā nāktos likvidēt reisus un atlaist darbiniekus.

"Šis varētu būt pareizākais protesta veids, jo tas parādīs, kāda situācija varētu izveidoties, ja noņems finansējumu," iepriekš atzina Lieģis. Viņš piebilda, ka rentabli it tikai atsevišķi reisi no Ventspils un Rīgu, bet finansējuma samazinājuma gadījumā "mums viennozīmīgi būtu jāslēdz Liepājas un Kuldīgas reisi".

Kā ziņots, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija kopā ar sadarbības partneriem aicina pārvadātājus 24.martā rīkot brīdinājuma protesta akciju, samazinot izpildīto reisu skaitu reģionālajos pārvadājumos par 50%, tādējādi atspoguļojot reālo situāciju sabiedriskajā transportā pēc finansējuma samazinājuma.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: