Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no 1. aprīļa plkst. 6.30 līdz 4. aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 30 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 20.12 saņemts izsaukums uz Lielo prospektu Ventspilī, kur divstāvu sabiedriskā ēkā dega eklektiskais sildītājs 1m2 platībā. Degšana likvidēta pirms VUGD ierašanās, izmantojot ugunsdzēsības aparātu. No ēkas evakuējās 40 cilvēki. Plkst. 20.27 darbi notikuma vietā pabeigti.

Nedēļas nogalē saņemti divi izsaukumi Ventspilī, kur daudzdzīvokļu namā uz ieslēgtas plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Sestdien plkst. 21.02 saņemts izsaukums, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā tika uzlauztas ēkas trešā stāva dzīvokļa durvis – uz grīdas atradās cilvēks, kas tika izglābts un nodots NMPD mediķiem. Notikuma vietā uz ieslēgtas plīts dega bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5m2 platībā. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 21.24 darbi notikuma vietā pabeigti.
Svētdien plkst. 20.04 saņemts izsaukums uz šo pašu adresi – dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā kontatēts, ka uz ieslēgtas plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1m2 platībā. Plkst. 20.22 darbi notikuma vietā pabeigti.
Lai novērstu iespējamās traģiskās sekas ugunsgrēkiem, kas izceļas virtuvē, piedegot ēdienam, VUGD aicina iedzīvotājus savus mājokļus aprīkot ar dūmu detektoru, kas savlaicīgi brīdinās par radušos sadūmojumu!

Aizvadītajās trīs diennaktīs Kurzemē dzēsti 12 kūlas ugunsgrēki, seši no tiem Ventspils pusē:
- Celtnieku ielā dega kūla un atkritumi 400m2 platībā;
- Virves ielā dega kūla 300m2 platībā;
- Piltenē dega kūla un niedres 1500m2 platībā;
- Dzirnavu ielā Piltenē dega kūla 150m2 platībā;
- Dzirnavu ielā Piltenē dega kūla un niedres 200m2 platībā;
- Upes ielā Piltenē dega kūla un niedres 100m2 platībā;
- Lielā ielā Piltenē dega niedres 200m2 platībā.
VUGD atgādina - par kūlas dedzināšanu fiziskas personas var sodīt ar piecdesmit sešām līdz 140 naudas soda vienībām. Saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu, viena naudas vienība ir 5 euro. Tādējādi naudas sods par kūlas dedzināšanu ir no 280 līdz 700 euro!

Aizvadītajās diennaktīs Kurzemē saņemti trīs izsaukumi, kur dzīvojamo māju dūmvados deguši sodrēji, viens no tiem noticis svētdien Ganību ielā Ventspilī, degšana likvidēta, izmantojot tehnisko sāli.

Aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD kopumā saņēma 309 izsaukumus – 202 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 116 bija kūlas un pieci meža ugunsgrēki, 70 uz glābšanas darbiem, bet 37 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: