Ventspils augstskolas (VeA) rektora vēlēšanu komisija pieņēmusi lēmumu rektora vēlēšanām izvirzīt visus četrus pretendentus, kuri iesnieguši pieteikumus.

Uz VeA rektora amatu pretendē ķīmijas doktors Juris Avotiņš, tiesību doktors Jānis Grasis, ekonomikas zinātņu doktors Jānis Eglītis un fizikas doktors Sergejs Hiļķevičs.

Hiļķevičs pašlaik ir VeA prorektors zinātņu un attīstības jautājumos, VeA Uzņēmējdarbības pārvaldības katedras vadītājs un VeA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes profesors, Eglītis - Daugavpils universitātes asociētais profesors un pētnieks, kā arī Daugavpils universitātes Ekonomikas doktora studiju programmas direktors, Grasis - Banku augstskolas asociētas profesors un Banku augstskolas Uzņēmējdarbības un biznesa informātikas katedras vadītājs, kā arī nodibinājuma "Banku augstskolas fonds" valdes priekšsēdētājs, bet Avotiņš - ķīmijas doktors ar 25 gadu pedagoģiskā darba pieredzi Latvijas Universitātē. Pašlaik Avotiņš ir Praktisko tehnoloģiju institūta valdes priekšsēdētājs.

Vēlēšanu komisija organizēs rektora vēlēšanām izvirzīto pretendentu tikšanos ar VeA personālu, nodrošinot visiem pretendentiem vienādas iespējas izklāstīt savu VeA vadīšanas un attīstības koncepciju.

Ne agrāk kā četru nedēļu laikā un ne vēlāk kā sešu nedēļu laikā no pretendentu pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām - 17.janvāra - VeA Satversmes sapulces priekšsēdētājs sasauks Satversmes sapulci, kurā notiks rektora vēlēšanas. Pašlaik precīzs vēlēšanu datums nav zināms, informēja VeA kancelejā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: