Par sniega radītajiem postījumiem Vides un reģionālās attīstības ministrijas ierēdņus informējusi gan pilsētas, gan novada pašvaldība.

Ventspils pilsētas domes īpašumā un valdījumā esošajiem objektiem, pēc izpilddirektora Alda Ābeles aplēsēm, sniega kaitējums ir Ls 36 103,76.

Bojāts Kultūras centra jumts, sabrukusi motorlaivu nojume Piejūras brīvdabas muzejā un cietušas četras motorlaivas. Smagās un slapjās pārslas apskādējušas arī tās ēkas jumtu, kurā atrodas Sociālais dienests.

Visi uzskaitītie objekti iepriekš apdrošināti, savukārt novadā cietušās celtnes, par kurām sastādīts ziņojums Vides un reģionālās attīstības ministrijai, nebija apdrošinātas. Tas tādēļ, skaidro novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, ka pašvaldības objekti neatbilda apdrošinātāju prasībām, lai noslēgtu līgumu par zaudējumu kompensēšanu nelaimes gadījumā.

Novadā sniegs bojājis Ances un Puzes pamatskolas jumtu, Stiklos stipri cietusi ēka, kurā atradies feldšerpunkts, Jūrkalnē – brīvdabas estrāde. Remontiem, kā secinājis Mucenieks, vajadzētu aptuveni 32 000 latu, visvairāk līdzekļu būtu jāiegulda Stiklos, kur ir 20 000 latu zaudējums.

Pašvaldības, protams, vēlas, lai ka valdība zaudējumus kompensē drīz, bet 

Mucenieks ir skeptisks: «Atceros pagājušo gadu, kad pavasarī bija plūdi.     Lai gan operatīvi iesniedzām visas ziņas, naudu saņēmām tikai oktobrī. Ja šāds scenārijs būs arī šogad, Stiklos, piemēram, vairs nebūs, ko glābt.»

Vides un reģionālās attīstības ministrija pieteikumus ar lūgumu atlīdzināt sniega krīzes zaudējumus iesniegušas teju 100 pašvaldības. Sniega tīrīšanai iztērētos līdzekļus valdība nekompensēs, paziņojis ministrs Raimonds Vējonis, lai gan tieši ceļu tīrīšana un kopšana pašvaldībām dara lielākās raizes. Piemēram, Ventspils novadam dotācijā ceļu kopšanai no valsts mēnesī atvēlēti 17 tūkstoši, bet iztērēti 44 tūkstoši.

Tomēr novada domes priekšsēdētājs Mucenieks par šo jautājumu īpaši neraizējas, jo pašvaldībai ir uzkrājums; viņaprāt, ceļu uzturēšanai naudas pietiks.    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: