2017.gada 1.janvārī stāsies spēka izmaiņas kārtībā, kādā izmantojami ārvalstīs reģistrēti vieglie automobiļi Latvijā. Izmaiņu galvenā būtība - turpmāk persona, kuras deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā, Latvijas teritorijā vadīt ārvalstī reģistrētu M1* vai N1** kategorijas automobili varēs, ja būs samaksāts transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis.

To paredz grozījumi Ceļu satiksmes likumā un Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā.

Šim nodoklim ir noteiktas šādas likmes:

1) par dienu – 10 euro;

2) par mēnesi – 250 euro;

3) par sešiem mēnešiem – 600 euro;

4) par gadu – 1000 euro.

Nodokļa samaksu varēs veikt:

- ar bankas norēķinu karti, izmantojot elektronisko norēķinu sistēmu e-CSDD https://e.csdd.lv/arvtlizmnod/  (pakalpojumu varēs izmantot arī personas, kuras nav reģistrētas CSDD e-pakalpojumu izmantošanai);

- CSDD nodaļās skaidrā naudā vai ar bankas norēķinu karti. 

No 01.01.2017. zaudēs spēku līdz šim piešķirtās atļaujas dalībai ceļu satiksmē ar ārvalstī pastāvīgi reģistrētu vieglo automobili. Jaunā kārtība attiecas gan uz ārvalstī pastāvīgi reģistrētu transportlīdzekļu vadīšanu, gan arī uz tādu transportlīdzekļu vadīšanu, kas ārvalstī reģistrēti uz laiku vai saņēmuši tranzīta numura zīmes.

Informējam, ka ārvalstī reģistrētu transportlīdzekli ir iespējams reģistrēt Latvijā gan pastāvīgi, gan uz laiku. Reģistrējot transportlīdzekli Latvijā uz laiku, ārvalsts reģistrācijas dokumentus un numura zīmes uzglabā CSDD un tos atdod iesniedzējam, kad transportlīdzekli noņem no uzskaites izvešanai no Latvijas. Sīkāku informāciju skatīt CSDD mājas lapas sadaļā “Transportlīdzekļa reģistrācija uz laiku”.

*M1 kategorija - mehāniskie transportlīdzekļi, kas projektēti un būvēti galvenokārt cilvēku un viņu bagāžas pārvadāšanai un kuros papildus transportlīdzekļa vadītāja sēdvietai ir ne vairāk kā astoņas sēdvietas.

**N1 kategorija - mehāniskie transportlīdzekļi, kas projektēti un būvēti galvenokārt kravu pārvadāšanai un kuru maksimālā masa nepārsniedz 3,5 tonnas.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Novadnieks 27.12.2016, 15:56:24

    Attiecīgu amatpersonu rijībai un nekaunībai nav robežu.Es tiem nolādētiem nekauņām te veltītu tādu komentāru,bet pēc tam man uz visiem laikiem tiktu liegta iespēja piedalīties forumā.
    Aicinu nebalsot par nevienu no esošajām partijām Saeimā,jo pretējā gadījumā jums vēl būs tādi pārsteigumi dzīvē,ka tā dzīve būs gatavā elle.

  • 0
    Latvija pāri visām! 27.12.2016, 16:02:04

    Summas ir vienkārši absurdas.

    Pieprasīt kaut piecīti no tūristiem par vinjeti ceļu lietošanai, kā tas ir daudzās ES valstīs,
    nē , to nevar,
    bet māk tikai slaukt un slaukt un slaukt vietējos.

    Balsošu gan šoreiz par vienu zināmu opozīcijas partiju...

  • -1
    Novadnieks 27.12.2016, 18:02:58

    Nu par to partiju balsot gan nebūtu prātīgi.Tomēr Latvijai naidīga partija.

  • -1
    Latvija pāri visām! 27.12.2016, 18:36:48

    To vēl nevar zināt, kuras partijas ar saviem darbiem izrādījušās Latvijai naidīgākas...
    Un par t o partiju vnk tiek uzturēts mīts citu partiju interesēs par kādu tur tās naidīgumu.

  • 0
    Tepatvien 27.12.2016, 19:36:38

    Vai tam likuma nebija kādi komentāri vai rakstīts iemesls, kāpēc bija pēc šāda likuma nepieciešamība? Citādi tiešām neskaidrs, kāpēc tāds nodoklis ieviests. Neesmu īpaši meklējis, bet vai valdība ir jeb kad paskaidrojusi kāpēc tiek darīts tā vai citādi? Varbūt kāds ir redzējis, dzirdējis vai lasījis?

  • 0
    Novadnieks 27.12.2016, 19:53:29

    Apmēram ir tā,ka tev nebūs likumus ne apspriest ne kritizēt,bet tikai ievērot un pildīt.Un ja nē,tad pats zini.Tāpēc jau pastāv vēlēšanu sistēma,lai vienu reizi cilvēks kaut kādā laika periodā justos kā gandrīz vai dievs,bet pārējā laikā tiek pataisīts par "pabiru" un izsmieklu.

  • 0
    Kriska 30.12.2016, 12:03:12

    Vienreiz TV rādija mašīnas reģistrācijas un ikgadējos nodokļus Latvijā, Lietuvā un Igaunija. Latvijā 2-3 reizes izdevumi lielāki. Un daudzi īpaši pierobežas sāk reģistrēt mašīnas tur. Latvijai ši naudiņa iet garām

  • 0
    Antonija 25.12.2017, 10:36:18

    Būs mazāk tūristu,Ventspils aizmigs,kam tas ir izdevīgi,?kuri grib"uzvārīties"?!?!!un mēs vēl par tiem balsosim?....Domājiet!!...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: