Piedāvājam Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga iknedēļas preses konferenci, kurā mērs izteica viedokli par dažādām aktuālām tēmām Latvijā un pasaulē.

 

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Zobu Feja 05.10.2016, 14:11:00

    Lemberga lietā sāk apsūdzēto pratināšanu

    Tā dēvētā Ventspils mēra Aivara Lemberga lieta ir nonākusi finiša taisnē - debates prognozē decembrī.

    Piektdien, 30.septembrī, tiesa sāka pratināt apsūdzētos, kā pirmajam vārdu dodot Sormulim. Tiesa, pabeidzot uzklausīt lieciniekus, pie apsūdzēto pratināšanas bija gatava ķerties jau septembra pirmajā pusē. Taču aizstāvība abu Lembergu un Sormuļa pratināšanas sākšanu, kas tiesas izmeklēšanā ir pēdējais posms, nobremzēja, teju katrā šomēnes notikušajā tiesas sēdē piesakot jaunus lūgumus. Piemēram, Lembergs lūdza tiesu pievienot lietas materiāliem dažādas izziņas un likuma normas. Valsts apsūdzības uzturētājs Juris Juriss žurnālam Ir pastāstīja, ka šos lūgumus tiesa noraidīja kā nepamatotus.

    Noraidīti arī visi piektdien pieteiktie lūgumi, kuru izskatīšana aizņēma apmēram divas stundas. Tiekot galā ar Lemberga pieteiktajiem lūgumiem, tiesnesis Boriss Geimans vārdu deva apsūdzētajam Ansim Sormulim.

    Apsūdzētais savas liecības bija sagatavojis rakstiski un piektdienas tiesas sedē sāka to lasīšanu. Sormuļa advokāts Jānis Rozenbergs lēsa, ka to nolasīšana varētu aizņemt divas tiesas sēdes. Procesā kārtība ir šāda, apsūdzētais, ja ir tādas sagatavojis, nolasa savas liecības un tad viņam jautājumus var uzdot viņa advokāts, pārējie apsūdzētie un viņu advokāti, kā arī tiesa un prokurors. Taču likums neliedz apsūdzētajam atteikties atbildēt uz, piemēram, prokurora jautājumiem.

    Gaidāms, ka pēc Sormuļa pratināts tiks Anrijs Lembergs, taču pagaidām nav zināms, vai viņš liecības sniegs. Likums ļauj apsūdzētajam atteiķties liecināt vispār un savu viedokli paust tikai, piemēram, tiesu debatēs vai pēdējā vārdā. Kā pēdējo šajā procesā tiesa pratinās Aivaru Lembergu.

    ...

  • -1
    Ventspilniece 05.10.2016, 16:54:05

    Kas tā par tiesu,kura gadiem ilgi tiesā un nevar vienreiz notiesāt?
    Nākamgad pašvaldību vēlēšanas-vai tiešām nevar pasteigties un ietupināt cietumā,lai pilsēta vienreiz no viņa atbrīvotos?

  • -1
    Parteigenosse 05.10.2016, 17:13:03

    Tiem vajadzētu tādu tiesāšanas kārtību,kāda bija pirms gadiem 70!
    "Troika" šos sen jau būtu pielikusi pie sienas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: