Labklājības ministrija (LM) aicina vecākus pieteikt sociālajai rehabilitācijai bērnus, kam noteikta invaliditāte, informēja LM pārstāve Inita Kabanova.

Līdz 31.oktobrim 112 Latvijas pašvaldību sociālajos dienestos turpinās pieteikšanās, lai bērni ar funkcionāliem traucējumiem, kam ir noteikta invaliditāte, varētu saņemt sev nepieciešamo sociālo rehabilitāciju.

Kopumā katram bērnam no 2017. līdz 2022.gadam paredzēta iespēja bez maksas apmeklēt līdz pat četrus dažādus speciālistus, katru līdz desmit reizēm. Savukārt bērna likumiskie pārstāvji vai audžuģimenes šajā laikā bez maksas varēs apmeklēt līdz diviem dažādiem speciālistiem.

Kabanova skaidroja, ka sociālā rehabilitācija ir pasākumu kopums, kas palīdz bērnam sadzīvot ar saviem veselības traucējumiem, tikt galā ar ikdienu un mācīties dzīvot sabiedrībā. Sociālo rehabilitāciju veic tādi speciālisti kā, piemēram, psihologs, logopēds, reitterapeits, hidroterapeits. Tāpat būtisks ir arī atbalsts vecākiem, piemēram, psihologa vai rehabilitologa pakalpojumi, fizioterapija, izglītojošās atbalsta grupas, piebilda LM pārstāve.

Pēc pieteikšanās beigām - sākot no novembra - katra bērna ģimenei izdevīgā laikā speciālisti noteiks, kādus pakalpojumus bērnam būtu jāsaņem atbilstoši viņa vajadzībām. Izvērtēšana vidēji ilgs 2,5 līdz trīs stundas atkarībā no bērna spējām, turklāt šajā laikā ietverta arī saruna ar vecākiem, tādējādi bērns netiks pārāk noslogots.

Bezmaksas pakalpojumi būs pieejami 112 pašvaldībās, kas piedalās deinstitucionalizācijas procesā.

Bezmaksas sociālās rehabilitācijas pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem tiek sniegti LM nodrošinātā deinstitucionalizācijas procesa laikā katrā plānošanas reģionā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    es2020 22.09.2016, 21:12:32

    Identiisks raksts bija lasāms VDEAVK mājaslapā, ar kuru vērsos Ventspils Sociālajā dienestā, kur, savukārt, par šāda veida pakalpojumu nebija informēti. Lūdzu atbildīgās iestādes informēt iedzīvotājus, kur Ventspilī "Līdz 31.oktobrim 112 Latvijas pašvaldību sociālajos dienestos turpinās pieteikšanās"???

  • 0
    Ventspils Sociālais dienests 27.09.2016, 10:17:51

    Labdien! Sociālais dienests atvainojas par radušos situāciju, visi darbinieki ir atkārtoti informēti par projektu "Kurzeme visiem".
    Informējam, ka Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā, tiek pieņemti iesniegumi no ģimenēm, kurās aug bērni ar funkcionāliem traucējumiem un noteiktu invaliditāti, lai uzsāktu individuālu bērna vajadzību izvērtēšanu un sniegtu noteiktus atbalsta pakalpojumus gan bērnam, gan vecākiem projekta “Kurzeme visiem” ietvaros. Pieteikšanās Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un Talsu ielā 39, vairāk informācijas pa tālruni 63601202, kā arī šeit http://www.ventspils.lv/lat/par_ventspili/socialie_pakalpojumi_un_sociala_palidziba/projekts__kurzeme_visiem_/

  • 0
    norge 27.09.2016, 18:38:50

    murgs vai tad Ventspils pilsētas Sociālais dienests nezina cik pilseta ir bernu ar ipasam vajadzibam un organizet ari visiem berniem , domaju ka ieredni varetu pakustinat savas smadzenes un ne tikai tas

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: