Abās Ventspils bērnu pilsētiņās par vairāk nekā 70 000 eiro zem rotaļu iekārtām tiek ieklāts triecienus absorbējošs gumijas segums, informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Vītola.

Izbūvējot jaunus rotaļu laukumus, pēdējos gados tie tiek aprīkoti ar triecienus absorbējošu gumijas segumu, kas rotaļāšanos bērniem padara drošāku un ļauj izvairīties no traumām. Pakāpeniski ar šādu segumu tiek aprīkotas abas bērnu pilsētiņas, kas izbūvētas jau senāk - pirms vairāk nekā 10 gadiem. Pērn Ventspils kreisā krasta bērnu pilsētiņā Poruka ielā un Pārventas bērnu parkā "Fantāzija" tika ierīkoti jauni mini sporta laukumi ar gumijas segumu, kā arī tur tika ieklāts gumijas segums zem vairākām rotaļu iekārtām, kur līdz šim bija smilšu segums. Gumijas seguma ieklāšanas darbi zem rotaļu iekārtām turpinās arī šogad.

"Komunālās pārvaldes" izsludinātajā iepirkumā par gumijas seguma ierīkošanu zem rotaļu iekārtām bērnu pilsētiņā Poruka ielā 2 un bērnu parkā "Fantāzija" Talsu ielā 61 uzvarējusi SIA "Ostas celtnieks", kas piedāvāja šos darbus veikt par 73 859 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pārventas bērnu parkā "Fantāzija" ar gumijas segumu aprīko vienu no lielākajām rotaļu iekārtām "Unionland" pie parka centrālās ieejas. Tur gumijas segums tiek ieklāts 191 kvadrātmetru lielā platībā. Papildus ap rotaļu iekārtu tiek atjaunots zāliens un celiņi ar grants segumu.

Savukārt Ventas kreisā krasta bērnu pilsētiņā Poruka ielā ar elastīgo gumijas segumu tiek aprīkotas trīs rotaļu iekārtas, kopumā krāsaino gumijas segumu ieklājot 337 kvadrātmetrus lielā platībā, kā arī atjaunojot zālienu un celiņus.

Ventspilī pašlaik ir 34 rotaļu laukumi, tai skaitā abas minētās bērnu pilsētiņas. Rotaļu laukumu izvietojums plānots tā, lai katrā dzīvojamā rajonā būtu pa kādam rotaļu laukumam, skaidroja Vītola.

Pērn tika izbūvēts jauns rotaļu un atpūtas parks "Brīnumzeme" Žāžciemā, kur pieejamas rotaļu iekārtas dažāda vecuma bērniem, basketbola laukums un āra trenažieri.

Šogad plānota četru jaunu rotaļu laukumu izbūve daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos Jūras, Inženieru, Celtnieku un Embūtes ielā. Šajos rotaļu laukumos tiks uzstādīti arī āra trenažieri un daudzfunkcionāls vingrošanas stienis, bet iekšpagalmā Embūtes ielā 49 paredzēts izbūvēt arī jaunu basketbola laukumu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    qwerty 29.06.2016, 20:48:05

    Forša ziņa.paldies

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: