Lai arī Latvijā jau vairākas dienas valda aukstums, ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus joprojām būt piesardzīgiem un rūpīgi izvērtēt, vai kāpt uz ledus.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste, sasnigušā sniega sega var radīt mānīgu priekšstatu par to, ka ūdenstilpnēs ledus sega ir izveidojusies pietiekami bieza. VUGD atgādina, ka atrasties uz ledus ir bīstami un tas apdraud cilvēka veselību un dzīvību. Turklāt ledus kārta neveidojas vienmērīga un tā ir daudz plānāka pie tiltiem, dzelzceļa pārvadiem, niedrēm un vietās, kur ir spēcīgāka straume.

Tāpat VUGD atgādina vecākiem, ka svarīgi ir ar bērniem pārrunāt ledus bīstamības jautājumus un iespējamās traģiskās sekas kāpšanai uz ledus. Iedzīvotāji tiek aicināti, redzot, ka bērni vai pusaudži atrodas un slidinās pa nedrošu ledu, nepaiet garām, bet gan brīdināt viņus par bīstamību, bet, ja tiek pamanīts, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta un var rasties problēmas atgriezties atpakaļ, kā arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties nepieciešams izsaukt glābējus, zvanot pa tālruni 112.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: