Lielākā daļa ārvalstīs dzīvojošo Latvijas emigrantu saziņai izmanto vismaz vienu sociālo tīklu un populārākais ir arī pasaulē plaši zināmais "Facebook", liecina grāmatas "Latvijas emigrantu kopienas. Cerību diaspora" autoru veiktās aptaujas rezultāti.

Lielākā daļa aptaujas dalībnieku anketās norādījuši vismaz vienu sociālo tīklu, taču populārākā vietne ir "Facebook", kuru izmanto 82% respondentu, bet regulāri izmanto 62%. Otrs populārākais ir "Draugiem.lv", ko izmanto 60% emigrantu, bet regulāri izmanto 37% aptaujāto.

Grāmatas autori gan piebilst, ka šis rezultāts nav pārsteidzošs, ņemot vērā, ka portāls "Draugiem.lv" populārāks ir starp latviešu iedzīvotājiem. Tomēr joprojām ārzemēs dzīvojošo tautiešu vidū populārāks ir "Facebook", ko izmanto 55% latviešu emigrantu.

Mikroblogošanas vietni "Twitter" izmanto 23% diasporas pārstāvju, regulāri to gan izmanto tikai 8%.

Krievvalodīgo diasporas pārstāvju vidū populārs ir sociālais tīkls "Vkontakte", kuru regulāri izmanto 3% latviešu un 23% krievu.

Tāpat ļoti populārs pakalpojums ir "Skype", kuru izmanto 91% aptaujāto, bet regulāri - 68%.

Daudzi emigranti ir iesaistījušies dažādās sociālo tīklu domubiedru un vēstkopu grupās - tādu ir 26%, tomēr aptaujas rezultāti uzrāda, ka aktīvāki šajā ziņā ir latvieši - 34%.

Pētnieki secina, ka dalība sociālo tīklu domubiedru grupās un tematiskajās lapās ir saistīta ar indivīda tautību, kā arī apstiprina jau gūto atziņu, ka sociālo tīklu domubiedru grupās, kas ir saistītas ar Latviju, ir vairāk latviešu nekā krievu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: